Van deze 6 foodtrends en producten krijg je zin in de zomer

De zomer mag op 21 juni pas officieel van start gaan, wij hebben nu al zin om kersen en kruiden te plukken en frisse shakes van geitenkarnemelk (ja, echt!) te maken. Wij presenteren je: zes fijne foodtrends (sommige zijn er al even, maar zetten nu echt door) en lekkere producten. Op een lekkere zomer! 

Waar we ook zin-in-zomer van krijgen? Cider! De jongens van Elegast maken de allerlekkerste. 

Kersenwandelen

Wandelen tussen de kersen in Amelisweerd met een mooie kersenwandeling (te downloaden via hun site) en op 15 juni een kersenplukdag (check hun agenda voor actuele data) want het is weer kersentijd en dat moeten we vieren! Daarna gaan we naar De Veldkeuken op hetzelfde terrein voor een streeklunch of diner.
Amelisweerd.com

kersenwandelen-deliciousmagazine

Wildplukken

Wildplukken wordt steeds bekender, en het is leuk, lekker én duurzaam om een salade zo uit de natuur te plukken. Maar ja, wat te plukken? Wat dacht je van: veldkers, vogelmuur, weegbree en paardenbloemen? Op tuinenvangroede.nl vind je een mooi overzicht van planten en bloemen die zo de salade in kunnen, met foto’s erbij. Handig voor de herkenning!
Tuinenvangroede.nl
salade-veldkers-deliciousmagazine

Twentse worst maar dan anders

Skier Wöske is een collectief van drie vrienden uit Twente die met liefde en passie een harde pittige knoflookworst maken, met natuurlijk het onmisbare ingrediënt in Twente: kruidnagel. De naam betekent ‘subliem worstje’. En dat worstje eet je het liefst in dunne plakjes bij een koud biertje…ook van Skier Wöske!
Skierwoske.nl

skierwoske-deliciousmagazine

Karnemelk-anders

Karnemelk van geitenmelk. De mensen achter de lekkerste boerenkarnemelk van Nederland, Den Eelder, maken ook geitenboter. En dus is er ook geitenkarnemelk, die je overhoudt na het boter maken. Een heerlijk frisromige karnemelk die net even anders smaakt. Lekker in zomershakes!
Deneelder.nl

geitenkarnemelk-deliciousmagazine

Allemaal aan de bottenbouillon

Koffie to go? Grote kans dat we deze lente en zomer in plaats van een beker koffie voor een beker opwekkende ‘bone broth’ oftewel bottenbouillon gaan. In New York kun je al een tijdje overal ‘bone broth’- bottenbouillon dus, halen, zoals je een to go koffie haalt. Zo’n ouderwetse sterk getrokken bouillon van botten met specerijen en kruiden is herontdekt. Bottenbouillon schijnt goed voor je immuunsysteem én je gezondheid te zijn. Daarnaast vinden we zo’n krachtbouillon vooral lekker, heel lekker.

Twee Berlijnse jongens, Konrad Kasper Knops en Jin-Woo Bae, fysiotherapeut en voedings- bewegingsexpert, lanceerden in 2016 hun Berlijnse BROX bottenbouillon. Gemaakt van biologische grasgevoerde runderen en vrije uitloopkippen uit Duitsland. Ze worden maar liefst 18 (!) uur gekookt in bronwater met groenten en kruiden. Een krachtige, pittige, heldere bouillon waar je van opveert, maar die we ook graag in de keuken gebruiken. Wij hopen dat de bouillon binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar is, best handig: een echt goede bouillon uit een potje.

Bestel via Bonebrox.nl en voor nog meer inspiratie uit New York: brodo.com, barneysbonebroth.com & springbone.com


Fotografie: Eric van Lokven, Styling:  Cyn Ferdinandus

Brox-deliciousmagazine

Tahina = de nieuwe amandelpasta

Tahina is de nieuwe amandelpasta meets pindakaas volgens trendwatchers wereldwijd. In elk geval is tahina – de romige sesampasta uit het Midden-Oosten – een ingrediënt waar je alleen maar van kunt houden. De notige smaak past bij zo ongeveer alles: met vlees, vis, groente, in sauzen, dressings, natuurlijk in hummus, maar ook als dip met honing en vers brood. Of roer ‘m los met wat water, knoflook, zout en peterselie voor een snelle saus. Zoals bijvoorbeeld de heerlijke tahina van SOUQ die je vindt bij Albert Heijn of koop een Midden-Oosterse tahina bij de Mediterrane supermarkt.

Souq-tahina-deliciousmagazine

PRODUCTIE & TEKST MERIJN TOL BEELD ERIC VAN LOKVEN, BROX, DEN EELDER, SKIER WOSKE, ISTOCK

salade-veldkers-deliciousmagazine