8 vaderdagcadeaus voor kookliefhebbers

Mocht je het even vergeten zijn: 18 juni is het weer Vaderdag! Hoog tijd om je papa, of ieder ander die een vaderrol speelt in je leven, in het zonnetje te zetten. Is die van jou toevallig gek op lekker eten en koken? Lees dan vooral verder.

Voor een foodfanaat is altijd wel iets leuks te bedenken. Een mooie vijzel, bbq-schort of een nieuw kookboek? Voor iemand die alles al heeft volstaat een dinerbon, etentje samen of simpel tripje naar de delicatessezaak. Lekker wijntje, goede kaas of verse koffiebonen en klaar ben je!

Mocht je nog wat meer inspiratie nodig hebben, dan helpt onderstaande lijst wellicht.

Voor ieder budget hebben we wat gezocht én gevonden.

8 vaderdagcadeaus voor kookliefhebbers


vaderdag cadeaus kookliefhebber

Gepeperd vogeltje: The Pepper Bird

Niets mis met een klassieke peper- en zoutmolen, maar een artistiek exemplaar is ook leuk. The Pepper Bird van het Deense Spring Copenhagen is gemaakt van een mix van houtsoorten als mahonie en walnoot. Ook te koop in een zoutmolenvariant.

€ 79,99, via nordicnest.nl


salade special delicious

Doordeweekse kookinspiratie: Salade special

Salades, een bijgerecht? Bij delicious. geven we ze graag de hoofdrol. Want welk ander gerecht is zo veelzijdig? Salades zijn echte kameleons en kunnen elk genre aan; klassiek of vernieuwend, van bij ons of juist uit een ander werelddeel, licht of stevig, fris of lekker lauwwarm. Inspiratie genoeg in deze delicious.special, om van salades de held van je menu te maken. Ga dus gauw aan de slag met 1 van de 45 recepten!

€ 8,99, tijdschriftnu.nl


vaderdag cadeaus kookliefhebber ansjovis petra possel

Boek: Ansjovis van Petra Possel

Gevoelig, humoristisch, poëtisch en heel persoonlijk beschrijft culinair journalist en radiopresentator Petra Possel ansjovis in haar gelijknamige boek. Waar het visje zo’n 100 jaar terug nog in de Nederlandse Zuiderzee zwom, associëren we het nu vooral met de Méditerranée en dito gerechten. Zonde, want het kwetsbare visje blijkt krachtig en uniek en verdient absoluut meer aandacht.

In Ansjovis volgt Petra het spoor van deze trekvis en deelt ze de rijke geschiedenis, mooie anekdotes en smakelijke verhalen. Een boek om te lezen, van te water-tanden en bij weg te dromen.

Ansjovis, Petra Possel, Uitgeverij Podium, € 22,99


vaderdag cadeaus kookliefhebber

BBQ: Petromax Rocket Stove

Kook op vuur op deze Petromax Rocket Stove, een zeer efficiënte houtbrander met optimale luchtaanvoer, van rvs en gietijzer met houten handvatten. Brandt op biomassa als kloofhout, sprokkelhout en meer brandbaar materiaal uit de natuur.

€ 149,99, o.a. bij bushcraftshop.nl


vaderdag cadeau

Must-have boek: De bijbel van de Libanese keuken van Merijn Tol

In deze bijbel van de Libanese keuken viert ze haar intense liefde voor Libanon met 230 recepten. Zoals ze zelf zegt: ‘Dat lijkt veel maar het zijn er nog lang niet genoeg om compleet te zijn, zó rijk en verfijnd is het eten en zo eigenzinnig maken Libanezen hun gerechten.’ Merijn voelt zich bevoorrecht een doorgeefluik te kunnen zijn voor het delen van verhalen en recepten uit dit gastvrije land met haar complexe geschiedenis. En als je bij een simpel recept uit het boek denkt ‘die ingrediënten ken ik nu wel’, zal je tóch verrast zijn hoe slim en lekker het resultaat kan worden. Kundig, zonnig en haalbaar: dit boek wil je hebben!

De bijbel van de Libanese keuken, Merijn Tol, uitgeverij Carrera Culinair, € 34,99


vaderdag cadeaus kookliefhebber

Voor boven een vuurtje: stalen driepoot

Praktische stalen driepoot van Valhal Outdoor met een gietijzeren Dutch Oven van Valhal.

€ 68,44, o.a. bij smokesmen.shop


vaderdag cadeau

Voor de thuisbakker: broodbakbol

Samen met The Windmill Cast Iron ontwikkelde delicious.friend Rutger van den Broek een nieuw product. De perfecte pan om je brood in te bakken: de broodbakbol. Een gietijzeren heavyweight die je helpt om het lekkerste brood te bakken. Naast dat-ie voor een perfecte warmteoverdracht zorgt, is de pan ook waterbestendig, roestvrij, makkelijk schoon te maken en deeg blijft minder snel plakken.

€ 139,98 via baktotaal.nl


opinel zakmes

Voor de buitenmens: opvouwbaar kartelmes van Opinel

Opinel is het Franse merk waar je moet zijn voor een goed zakmes. En die komen in vele soorten en maten en voor diverse prijzen. Kies bijvoorbeeld voor dit kartelmes. Perfect voor wie graag picknickt. Je kunt hem zelfs laten personaliseren met een persoonlijke boodschap op het heft of lemmet.

€ 20, Opinel.com/nl


Meer buiten-eet cadeaus vind je in het juni-nummer van delicious. magazine. Wat natuurlijk óók een perfect cadeau is!

Bestel het hier!

opinel zakmes