Vraag altijd aan een local waar je moet eten! Deden wij ook tijdens ons interview met Meera Sodha, en gelukkig maar, want deze – grotendeels Aziatische – tips voor Londen hadden we niet willen missen.
1. Barshu
Barshu is de onbetwiste nummer één als je in het centrum van Londen spicy Sichuan wil eten. De ruimte is gevuld met houtsnijwerk en lantaarns, en voelt iets chiquer dan je misschien gewend bent van een chinees restaurant. De dan dan-noedels en dumplings in chilisaus zijn erg goed, en de overvloed aan pittige en gefrituurde gerechten op het menu maken het óók een fantastische plek als je gewoon een paar biertjes wilt drinken en met je handen wilt eten. Veel van de gerechten zijn perfect om te delen.
Barshu Restaurant 28 Frith St, London
2. C&R Café
Sinds 1998 een Chinatown-klassieker! Probeer de laksa of ga voor een bord geurige nasi lemak en je snapt waarom: kokosrijst, romige curry en malse kip. Dit relaxte Maleisische café is ideaal voor een gezellig diner met vrienden vlakbij Soho. Het is alleen inloop, dus zorg dat je hele groep er is voordat je een tafel krijgt.
C&R Café 4-5 Rupert Ct, London
3. Trullo
Net als Meera gaat ons hart gaat sneller kloppen van een goede Italiaan. Trullo is een hit onder buurtbewoners, waardoor bij binnenkomst van deze trattoria je het gevoel krijgt dat je hier al veel vaker bent geweest. De open keuken draagt bij aan de lichte, levendige sfeer, en de casual geklede ‘zwarte brigade’ past perfect bij de stijl van de zaak. Hier begin je de avond knabbelend op nocellara olijven, een stukje corstini met ansjovis en gezouten boter, en wellicht een pompeuze burrata met pompoen en salie – en ga je door met één van de perfecte met de hand gerolde pasta’s en een mooi stuk lam of vis van de houtskoolgrill.
Trullo 300-302 St Paul’s Rd, London
4. Sambal Shiok
Nog een Maleisisch restaurant waar Meera graag komt voor de laksa. En terecht want dat is hier de ster van de show, probeer de speciale laksa met reuzengarnalen, gepocheerde kip, zachte tofupuffs, noedels en een pittige garnalenbouillon. Of doe net als Meera en ga voor de vegan laksa met diepgeroosterde broccoli en aubergine. Zomer, winter, lente of herfst – je wil dit altijd. Houd er rekening mee dat het een populaire plek is en soms druk kan zijn.
Sambal Shiok 171 Holloway Rd, London N7 8LX
5. X’ian Impression
Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan je gedachten die worden overgenomen door een kom chewy noedels en onmogelijk hete chilisaus, die je ondanks de pijn het liefst met lepels tegelijkertijd naar binnen willen slurpen. Veel van het Xi’iaanse menu staat vol met dit soort gerechten. Wat je sowieso moet bestellen volgens Meera? De biang biang noedels.
X’ian Impression – 117 Benwell Rd, London
6. Rasa
Fantastisch vegetarisch eten! Of je nu vrienden, familie of gewoon jezelf op lunch trakteert, iedereen verlaat deze plek voldaan en tevreden. Rasa biedt een menu vol Maleisische en Singaporese klassiekers, zoals malse beef rendang en knapperige roti canai met pittige kipcurry. Maar de absolute ster is de vegetarische char kway teow (platte noedels uit de wok met donkere sojasaus, sperziebonen en broccoli) – zonder twijfel een van de beste van de stad.
Rasa – 5 Macclesfield St, London
Lees ook: Meera Sodha over hoe ze opkrabbelde uit haar burn-out en een nieuw kookboek schreef