Tip! Het natuurwijnfestival VI.NO.SO in Amsterdam

Voor een wijnfestival zijn wij altijd te porren. En inmiddels hebben we op de redactie ook natuurwijnen ruimschoots ontdekt. We gaan graag naar Zuiver in Amsterdam voor een goede fles, of bestellen wijn bij fijne zaakjes als Bar Centraal, Bambino en De Twee Prinsen, ook in onze hoofdstad. En volgende maand staat de derde editie van natuurwijnfestival VI.NO.SO op de planning. 

Lees ook: een groeiende trend: natuurwijn, ofwel ‘vin naturel’. In dit artikel lees je ook wat natuurwijn eigenlijk precies is.

Bij Hotel Goudfazant + FC Hyena (Aambeeldstraat 24) in Amsterdam Noord zijn daar op zondag 22 mei en maandag 23 mei 60 natuurwijnboeren te vinden. Aan keuze geen gebrek: de boeren laten je zo’n 250 verschillende, mooie natuurwijnen proeven. De boeren komen uit alle hoeken van Europa, van Duitsland tot Georgië en van Spanje tot aan Slowakije. Bij een goed glas wijn hoort natuurlijk een fijne (borrel)hap en ook daar wordt voor gezorgd, evenals vrolijkmakende live muziek.

Opmars van natuurwijnen

Yannick Slagter, co-organisator van het festival over natuurwijn: “Het succes van de vorige edities ligt in lijn met de flinke opmars van natuurwijnen. Bewuster en gezonder eten en drinken wordt steeds populairder en we merken dat meer en meer wijnbars en restaurants niet achter willen blijven.” Allemaal aan de natuurwijn dus, ook dit jaar!

Info & tickets

VI.NO.SO vindt plaats op zondag 22 en maandag 23 mei bij Hotel Goudfazant + FC Hyena (Aambeeldstraat 24) in Amsterdam Noord. Op zondag kun je er terecht van 12.00-18.00 uur. Op maandag is het festival alleen voor wijnprofessionals. Een ticket kost €16 en bestel je hier (inclusief gratis VI.NO.SO proefglas om mee naar huis te nemen).

BRON & BEELD VINOSOFESTIVAL.NL