Rutger zei ‘ja’, en sindsdien zijn we helemaal in de meringue-wolken en lopen we op de redactie met een Paris-Brest om onze vinger. Want oh, la, la, een maand lang Rutger als hoofdredacteur is natuurlijk een droom van een samenwerking!
Onze delicious.friend Rutger bakt heeft geen introductie nodig. Sinds hij de eerste editie van Heel Holland Bakt won, gingen zijn kookboeken als warme broodjes over de toonbank (meer dan 350.000 verkochte exemplaren!). Wij zijn gek op zijn zoete recepten die altijd lukken: noem het gerust een amour. Ben jij ook fan? Bestel dan nu alvast dit speciale extra dikke oktober-nummer.
Samen met Rutger reizen we af naar Parijs, waar hij zijn favoriete adressen met ons deelt. Je krijgt een inkijkje in zijn nieuwe kookboek Patisseriebijbel en ontdekt nog heel veel meer. We geven je alvast een voorproefje:



Vive la pâtisserie
Op zoek naar dé patisserie struinde Rutger voor zijn zoete bijbel Parijs af. Ontdek de verfijning en knapperige viennoiserie, en kies palmiers, tarte bourdalou of amandelcroissants.



In gesprek met Cees Holtkamp & Estée Strooker
Rutger nodigde Cees Holtkamp en Estée Strooker uit voor een gesprek aan de keukentafel van Cees. Over Parijs, hun roots, passie én over het vak.



Eenvoudig lekkere recepten
Doordeweeks kookt Rutger graag eenvoudig en lekker. Culinair redacteur Hester noteerde zijn recepten voor club-tosti, venkelstamp en gnocchi met spinaziepesto.



Les classiques plein d’amour
Een Amerikaanse moeder en dochter openden hun kookatelier in Beaune. Het werd een culinaire hemel, waar je klassiek leert koken. Maak kennis met hun toprecepten.



Fromage = formidable!
Kaas is in Frankrijk een gang op zich, kies je favoriet en ga ermee koken. Wat denk je van de combi roquefort met peer of crêpes vol d’affinois? Glas wijn erbij en nú de keuken in!
À la Française
Kook eenvoudig, robuust én elegant als in een Franse bistro. Romige aardpeersoep of stevige boeuf bourguignon. Dek je tafel met de mooiste Franse items, wij geven je inspiratie.



Verrukkelijke vijgen
Gun jezelf de sensatie van verse vijgen! Maak onze eenvoudige gerechten met vijgen, zowel hartig als zoet en absoluut verrassend.



Vanille van Janneke
Rutgers lievelingssmaak? Vanille! Janneke Philippi schreef voor Rutger zes vanillerecepten; ga je voor de hartige vanillemayo en -mousseline of het perentoetje met riesling?



Liselore’s weekendmenu
Het menu van Liselore staat voor verwennerij. Vooraf serveert ze pompoen met gemarineerde burrata, dan haar mooie ruitjesravioli en toe croissant-ijs met chocosaus.
Bekijk ook deze kaneelbroodjes van Rutger