Ramen-fans opgelet: dit weekend is het Ramen festival

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van een dampende kom ramen? Dan hebben wij goed nieuws: zondag 23 februari is de tweede editie van het Ramen Festival in het Sieraad in Amsterdam West. Met allerlei soorten ramen, Japanse snacks, desserts én een karaokebar! En ehh.. Slurpen is toegestaan!

Probeer meteen deze kipramen met spinazie uit.

Unlimited ramen

Wat je kunt verwachten? Natuurlijk heel veel ramen in alle soorten en maten zoals die van ToKokoro Ramen uit Nijmegen en Nikkou Ramen uit Delft bijvoorbeeld. En als je je buik vol hebt van ramen kun je je storten op de talloze Japanse snacks zoals karaage, gyoza en duck buns. Als je daarna nog trek hebt in wat zoets, ga je voor Madame cocos, die heerlijke kokosballen maakt met een Aziatisch tintje. Of ga voor een Japanse desserts zoals mochi, taiyaki en dorayaki. Tot slot zing je je favoriete nummer in de karaokebar en drink je een biertje om de keel te smeren.

amsterdam-ramen-festival-delicious

De perfecte noedels

De perfecte noedels zijn een essentieel onderdeel voor een goede kom ramen. Yamato, in Japan bekend om hun speciale noedelmachines en prestigieuze Ramen School, heeft zojuist hun ramenopleiding in Nederland gelanceerd en geven op het festival een sneak preview van hun cursus. Ook nemen ze hun gigantische noedelmachine mee om te demonstreren hóe je de speciale noedels nu precies maakt.

Kaartjes voor het Ramen Festival koop je hier.

amsterdam-ramen-festival-delicious

kipramen met spinazie | delicious
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten