Iets te veel koffie gedronken? Zó kom je van het trillerige gevoel af

Dat de gemiddelde Nederlander dol is op koffie is geen geheim: veel mensen starten hun dag met een kop van het zwarte goud. Maar wat blijkt? Van te veel koffie word je trillerig en dat is geen prettig gevoel. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je daar tegen kunt doen.

Op zoek naar een alternatief voor koffie? Bekijk hier onze theesoorten!

Jouw koffie-max
Wat het maximale aantal koppen koffie per dag is wat je kunt drinken, is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar 400 milligram (4 kopjes) per persoon is zo ongeveer de limiet. Als je meer dan dit binnenkrijgt, kun je last krijgen van angsten en trillerig op je benen komen te staan. Bovendien krijg je ook cafeïne binnen door bepaalde voedingsmiddelen (bijvoorbeeld pure chocolade) en dat wordt nog weleens vergeten.

Trillerig
Maar wat kun je doen aan dat trillerige gevoel? Allereerst is voldoende beweging goed voor de vertering van koffie. Daarnaast is het slim om ervoor te zorgen dat je genoeg water drinkt tussen het koffie drinken door. Producten eten waar veel kalium of magnesium in zit (zoals melk en bananen) helpt ook. Koffie breekt deze mineralen namelijk af waardoor er een tekort ontstaat en dát zorgt voor dat trillerige gevoel. Zorg er daarom voor dat je deze tekorten zo goed mogelijk aanvult en eet voldoende producten die kalium en magnesium bevatten.

BRON DELISH

Video: geef je glas thee een upgrade met deze heerlijke kruidige siroop!