Op een rijtje: dit zijn de leukste food events in oktober

Heb je je agenda al in de aanslag? Deze food events mag je niet missen in de maand oktober. Van een bijzondere tentoonstelling tot een heuse food week: het is onmogelijk dat je je gaat vervelen deze herfst. 

Dineren aan de Gracht, Museum van Loon
5 oktober – 14 januari 2018, Amsterdam

Nee, hier kun je niet eten, maar wél veel zien over eten. Dit najaar presenteert Museum van Loon de bijzondere tentoonstelling Dineren aan de gracht. Denk: rijkelijk gedekte tafels vol familiezilver, porselein en kristal die opgedekt staan in diverse kamers op de bel-etage van het huis. Een must go voor foodliefhebbers. En: bij de tentoonstelling verschijnt een bijzonder boek over vier eeuwen ‘dineren aan de gracht’, uitgebreid met originele familierecepten bewerkt door niemand minder dan Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden. 

Locatie: Keizersgracht 672, Amsterdam
Meer info: Museumvanloon.nl

MuseumvanLoon-delicious
Foto: Saskia van Osnabrugge

World Food Day
13 oktober 2018, Den Bosch

Op zaterdag 13 oktober strijkt World Food Day neer bij de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch. En het is niet zo gek dat er voor Brabant gekozen is. Bourgondisch Brabant is van oudsher een regio waar veel boeren wonen, maar waar ook veel van eten en drinken wordt genoten. In 1979 is 16 oktober door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldvoedseldag, oftewel World Food Day. Een dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan voedselzekerheid in de wereld. Een héél belangrijk onderwerp.

Er zijn allerlei toffe (duurzame) food workshops te volgen op deze dag, Hidde de Brabander geeft een live kookshow, er zijn talks over bijzondere food trends en nog veel meer. Extra fijn: de toegang is gratis. Gaan! 

Locatie: Tramkade, Den Bosch
Meer info:
Wereldvoedseldag.com

foodtrends-delicious

Pluk & Oogstfeest
15 oktober, Mill

Kasteel Tongelaar is op zondag 14 oktober geopend voor het culinaire Pluk & Oogstfeest: met eerlijk en lokaal eten, een Smaakmarkt van producenten uit de regio, wildpluk-wandelingen, live-cooking en nog véél meer. Het Pluk & Oogstfeest is een gratis herfstfestival en iedereen is welkom.

Locatie: Mill, Noord-Brabant
Meer info: kasteeltongelaar.nl

amsterdamfoodweek-delicious

Beeld: Wereldvoedseldag.nl, Dineren aan de Gracht, Saskia van Osnabrugge. 

foodevents-oktober