Mooi initiatief: deze organisatie helpt vrouwen in Azië door… te koken!

Soms kom je van die initiatieven tegen waar je extra aandacht aan wil besteden. Een daarvan is de Kookmaand die Microkrediet voor Moeders organiseert.

Microkrediet voor Moeders helpt arme vrouwen in Azië een eigen bedrijf op te zetten. De moeders ontvangen hiervoor kleine leningen en trainingen over ondernemen en geld. Het doel? Zorgen dat de vrouwen economisch zelfstandig worden zodat ze hun gezin meer kansen kunnen bieden.

microkrediet-moeders-delicous

Oktober = kookmaand
Nu kun je op allerlei manieren geld inzamelen voor een goed doel, maar koken is natuurlijk een heel mooie manier om dit te doen. Daarom organiseert Microkrediet voor Moeders elk jaar in oktober de ‘Kookmaand’.

Organiseer een etentje en help ondernemende vrouwen in Azië
Nu weten we dat jullie dol zijn op koken (daarom lezen jullie natuurlijk delicious.) én misschien wel iets moois voor iemand anders willen doen. Trommel je vrienden en familie daarom gauw op en organiseer in oktober een gezellig etentje. En in ruil voor jouw verrukkelijke eten… Vraag je je gasten om een financiële bijdrage te doneren aan Microkrediet voor Moeders. Kleine moeite, groots resultaat.

Wil jij ook ondernemende vrouwen in Azië steunen om een duurzame onderneming te starten? Meer info vind je op kookmaand.nl. En zeg zou zelf: een etentje organiseren is áltijd een goed idee!

Meer weten of geld doneren? Kijk op microkredietvoormoeder.org.

Bron & Beeld: Microkrediet voor Moeders. 

microkrediet-moeders-delicous