Hoera, het is herfst. Hét moment om je te laven aan heerlijk comfortfood, zoals de procureurstoof met appel van onze cover.
Hoofdredacteur Karolien: ‘In dit nummer brengen we een ode aan de appel in al haar vormen: van fris en knapperig tot heerlijk zoet en smeltend in je mond.’
Zo bedacht Janneke Philippi een driegangenmenu met appel
Als voorgerecht combineert ze appel met forel, in het hoofdgerecht stooft ze het fruit en geeft ze er romige truffelpuree bij. En als toetje bakt ze chocoladecake met appel.
Mister Kitchen trok naar Estland
De Misters ontdekken een culinaire revolutie in een nog tamelijk onbekend land vol verrassende smaken, geweldige makers en een vrijgevige natuur.
En laten we Dorset in Engeland niet vergeten…
….waar de jonge Julius Roberts op zijn boerderij van eenvoudige ingrediënten een feestmaal kookt.
Curry up!
Wordt het lam, varken of kip? Nodig iedereen uit want dit zijn stoofpotten om te delen.
Leer méér doen met pompoen
Er kan zo veel meer met pompoen! Naast pittige soep en gevulde mini’s is het ook heel verrassend in zoet als taart, choco-eclairs en muffins.
… én aardappel. En brood en boter.
Het najaar vraagt om steviger eten, dus doe aardappel in pastei, gnocchi, kroketjes, soep of gratin.
In een andere productie gaan we juist aan de slag met brood en boter-toetjes, zoals panettone en kaneelbrood.
Rutger bakt juist een notencake.