Nieuwe film ‘Zo kan het ook’ inspireert je om plantaardig te eten

Minder vlees eten, vleesvervangers gebruiken of overstappen op plantaardige zuivel varianten: er zijn veel manieren om bij te dragen aan een beter milieu. In Zo kan het ook, de nieuwe film van Sanne Vogel, probeert ze mensen te stimuleren om meer plantaardig te eten.

Nodig al je (vegan) vrienden uit en maak indruk met één van deze topgerechten!

Plantaardig is voor iedereen

De films – er zijn twee verschillende versies gemaakt – zijn bedoeld als inspiratie. ‘Niet iedereen hoeft 100% plantaardig te eten, maar kleine veranderingen maken, dat kan iedereen’, aldus Sanne Vogel. Zo kan het ook portretteert de plantaardige keuzes van verschillende personages, zodat iedereen zich met één of meerdere portretten kan identificeren. Zo eten vrienden Bent en Finn vanwege dierenwelzijn en het klimaat veganistisch, maar snoepen af en toe nog wel een ‘gewoon’ taartje.  Nathalie werd uitgedaagd om een maand vega te eten. De familie Dogan maakt één keer per week een plantaardig diner als hun schoondochter op bezoek komt en huisgenoten Diana en Lianne koken sinds de Nationale Week Zonder Vlees geheel vegetarisch.

Zo kan het ook

De film is onderdeel van de #zokanhetook-campagne, die Nederlanders door middel van recepten, producten en tips laat zien hoe je plantaardig kunt eten en genieten, zonder in te leveren op smaak, gebruik en gemak.

De volledige film is vanaf nu online te zien op YouTube, bekijk hier vast een preview:

 

Bron: Green Food Lab

zokanhetook_vegan_delicious