Nieuwe hotspot in Amsterdam: de Bajes Beach Club

Restaurant A Beautiful Mess komt met een nieuw initiatief. Op de binnenplaats van de beroemde Bijlmerbajes opende vorige week de Bajes Beach Club. Op deze bijzondere locatie eet je de meest fantastische Midden-Oosterse gerechten van onze eigen culi-redacteur Merijn Tol. Dat belooft wat!

Zo lekker: tonijn met sumac en komkommer-muntsalade.

Terrassen in de Bijlmerbajes

Op de Beach Club kun je in timeslots een hutje, strandstoel of tafeltje reserveren, net waar jij zin in hebt. Waar wij in ieder geval zin in hebben is de menu kaart. Daar staan verrukkelijke gerechten op als manou’che (flatbread met onze favo kruidenmix za’atar), smoky aubergine moutabal of gazpacho met granaatappel en sumac. Én je eet er de allerbeste labneh van Amsterdam (want ja, Merijn heeft ‘m gemaakt!).

Achtergrond

In restaurant A Beautiful Mess werken vooral mensen met weinig horeca-ervaring, maar des te meer levens- en werkervaring. Mensen met een vluchtelingenachtergrond werken samen met locals en leren van elkaar. De diversiteit aan mensen, achtergronden en talenten is de kracht van de organisatie. Extra bijzonder: als je reserveert betaal je € 2,50 reserveringskosten p.p. Die worden later van je rekening afgehaald, of je kan aangeven dat het een donatie is voor de projecten en initiatieven van de Refugee Company (waar de Bajes Beach Club onderdeel van is).

Labneh met granaatappel (1) - delicious    Merijns Gazpacho - delicious

Stay tuned

En er is nog meer goed nieuws: A Beautiful Mess opent op 10 juli ook een café in Utrecht en een restaurant in Arnhem dat op 1 augustus zal opengaan. Iets om in de gaten te houden.

Van woensdag tot en met zondag kan je van 12.00-23.00 lunchen, borrelen, dineren (keuken sluit om 21.30) en spelen. Maandag en dinsdag af te huren op verzoek. De Bajes Beach Club is tot eind september geopend. Reserveren kan hier.

Bajes Beach Club - delicious