Mooi initiatief: met deze fles natuurazijn red je 1.000 vrouwen van baarmoederhalskanker

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eva Jinek en Jennifer Hoffman hebben een dag vakken gevuld bij Albert Heijn. En niet zonder reden: het tweetal vulde de vakken met een speciale fles azijn, als onderdeel van een campagne die vrouwenlevens kan redden.

Eva (40) en Jennifer (38) zijn beide ambassadeur van Female Cancer Foundation. De Female Cancer Foundation (FCF) bestrijdt al 10 jaar lang baarmoederhalskanker, een armoede-gerelateerde ziekte die met een relatief eenvoudige methode bestreden kan worden. Het eenvoudige en goedkope programma om dit te doen heet See & Treat. Er wordt in arme landen gescreend met azijn en vervolgens preventief behandeld met bevriezing (stikstof).

Miracle-baarmoederhalskanker-deliciousmagazine

Azijn & stikstof
Eva: “Je stipt een wattenstaafje met een beetje azijn aan op de baarmoederhalsmond om te zien of er cellen zitten die wijzen op een voorstadium van baarmoederhalskanker. Mocht dit zo zijn, dan kleurt het weefsel wit.” Zo simpel kan het zijn. Jennifer vult aan:  “Onze prachtige fles Miracle-azijn is supernormaal en toch heel bijzonder.”

Elke 2 minuten
Elke 2 minuten overlijdt er ergens op de wereld een vrouw aan baarmoederhalskanker. Dat kunnen we ons bijna niet voorstellen, omdat dankzij het uitstrijkje in Nederland het aantal patiënten enorm is teruggedrongen. Bovendien: baarmoederhalskanker is momenteel de enige kankersoort die helemaal uitgeroeid kan worden, aldus Eva.

Wil je iets doen tegen baarmoederhalskanker? De volledige opbrengst van de fles natuurazijn ‘Miracle’ gaat naar de Female Cancer Foundation. Je koopt ‘m nog t/m 19 mei bij alle vestigingen van Albert Heijn voor € 1,50. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Met iets simpels als een fles natuurazijn kun je de levens van 1000 vrouwen redden. 1000 vrouwen. Laat dit alsjeblieft even op je inwerken. Het klinkt als een sprookje, dat weet ik. Precies wat ik zelf ook dacht de eerste keer dat ik het hoorde. Met een paar druppels natuurazijn kunnen vrouwen onder de meest primitieve omstandigheden getest worden op baarmoederhalskanker. Geen ziekenhuis, duur laboratorium of dokter. Alleen een wattenstaafje met een beetje azijn. Deze stip je aan op de baarmoedermond om te zien of er cellen zitten die wijzen op een voorstadium van baarmoederhalskanker. Mocht dit zo zijn, dan kleurt het weefsel wit. Met een klein beetje stikstof – kost ook niks en is overal ter wereld beschikbaar – brand je de slechte cellen meteen weg. De vrouw is dan genezen. De meeste vrouwen die doodgaan aan baarmoederhalskanker zijn jong en leven in ontwikkelingslanden. Vaak zijn ze ook moeder. Wij kunnen deze vrouwen makkelijk testen en redden, sterker nog: baarmoederhalskanker is de enige vorm van kanker die op dit moment uitroeibaar is. – Jennifer Hoffman en ik zijn al jaren ambassadeur van de Female Cancer Foundation omdat wij willen dat baarmoederhalskanker verdwijnt en omdat wij weten dat het kan. Als je deze prachtige fles koopt bij Albert Heijn, help je ons om een wereld zonder baarmoederhalskanker mogelijk te maken. #miraclelifesavingvinegar #helpbaarmoederhalskankerdewerelduit Foto: Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

BRON LINDANIEUWS, LUMC, INSTAGRAM

Miracle-deliciousmagazine