Meesterkok Robert Kranenborg neemt bekendste truckerscafé van Nederland over

Topchef Robert Kranenborg neemt woensdag eenmalig de keuken van truckerscafé, Bij Marjan, over. In de keuken van het bekendste truckerscafé van Nederland tovert hij truckersfavorieten – zoals uitsmijter rosbief, broodje bal en patatje mét – om tot sterwaardige gerechten.

Benieuwd naar ons recept voor de klassieke gehaktbal? Die vind je hier!

Broodje bal à la Kranenborg

Wat je moet verwachten van een sterrenchef in een truckerscafé? Nou, denk bijvoorbeeld aan een broodje bal, maar dan à la Kranenborg: de boulette de viande, een “50-50 gehaktbal” (rundergehakt en champignons), geserveerd op een croissant-briochebun met waterkers en zoet-zure komkommer. Of de topchef-versie van de klassieke uitsmijter rosbief. Lees: drie gearroseerde spiegeleieren op getoaste brioche, met dungesneden runderlende en dun gesneden krokante aardappel.

Hier vind je onze tips & tricks voor de állerbeste gehaktballen!

Lunchkaart

Op de lunchkaart staan ook variaties op andere gerechten zoals de Jappie Dog, een Japanse hotdog met wasabimayonaise, sesamdressing, sriracha en chips van nori. En ook Pommes frites aux truffes parmesan (friet met Parmezaanse kaas en zwarte truffel). Tot slot een all-time favourite: affogato espresso met een bolletje vanille-roomijs.

Benieuwd naar dat broodje bal of één van de andere lunchgerechten? De (gratis) lunch is voor iedereen toegankelijk.

Bron & Beeld: Nieuwe Haring Media

rober kranenborg bij marjan - delicious