Maak je agenda maar leeg: aankomend weekend is het Amsterdam Wine Festival

De herfst is officieel begonnen en dat betekent: tijd om te oogsten. Dat geldt ook voor wijnboeren. Zij vieren dat de druiven veilig zijn binnengehaald en het proces van wijn maken kan beginnen. Het Amsterdam Wine Festival (en jij!) viert met ze mee tijdens het grootste wijnfestival van Amsterdam. 

Het Amsterdam Wine Festival vindt twee keer per jaar plaats op het altijd gezellige Westergasterrein. Dat betekent drie dagen lang feest. Verheug je op het proeven van allerlei bijzondere wijnen uit de hele wereld, inclusief bio-, biodynamische en natuurwijnen. Trek zul je ook niet krijgen: verwacht de lekkerste gerechten uit de verschillende regio’s waar de wijnen vandaan komen. Braai uit Zuid-Afrika, asado gerechten uit Zuid-Amerika, lam en mosselen uit Nieuw-Zeeland en klassieke gerechten uit Frankrijk, Italië en Spanje.

Betaalbare wijn voor bij de borrel? Minta is naast Chef redactie óók vinoloog en kiest elke maand haar favorieten uit het assortiment van Gall & Gall. Ontdek de wijnen hier.

amsterdamwinefestival-deliciousmagazine-1

Druivenstampen en wijnquizzen
Genoeg wijn gedronken en toe aan een beetje spelen? Ga dan even druivenstampen of doe mee aan de wijnquiz in het Wijnfestijn. En een wijnfestijn wordt het met optredens van o.a. Argentijnse tangodansers of een potje Franse Jeu de Boule. Ook leuk: topchefs koken de lekkerste gerechten uit de wijn producerende landen van het Noordelijk halfrond. Met daarbij meer dan 300 wijnen die je kunt proeven is jezelf vervelen geen optie. Zien we je daar?

amsterdamwinefestival-deliciousmagazine

Amsterdam Wine Festival, Westergasterrein Amsterdam
Vrijdag 26, zaterdag 27, zondag 28 september 2019
Meer info over het Amsterdam Wine Festival.

Bestel je tickets voor het Amsterdam Wine Festival hier.

Bron: Amsterdamwinefestival.nl. Beeld: Amsterdam Wine Festival

amsterdamwinefestival-deliciousmagazine