Dít is de wijn die bij jou past

We houden allemaal van een goed glas wijn op z’n tijd. Maar iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur, de één houdt van een frisse Sauvignon Blanc, de ander gaat liever voor een volle houtgerijpte Chardonnay. Benieuwd welke wijn bij jou past? De nieuwe app ‘Wine Pallet’ heeft daar iets op bedacht, en het idee is heel simpel: jij vertelt ze wat jouw kledingstijl is en op basis daarvan vertellen zij jou welke wijn past bij jou. 

En dit is hoe het werkt:

Stap 1: Vind een look
Stel: je ziet iemand lopen op straat. Het is een elegante dame, ze draagt hoge hakken, een zwart pak, en heeft een clutch vast. Ze ziet er classy uit, maar ook stoer.

Stap 2: Pas de beschrijving toe op de wijn
Bedenk nu een wijn met hetzelfde karakter: een elegante wijn, met een donkere -bijna zwarte- kleur. Hij lijkt robuust, maar als je hem proeft is hij zacht en elegant.

Stap 3: Kies je wijn
Et voilà: dan kom je bijvoorbeeld uit op een glas Côtes-du-Rhône. Deze wijn staat bekend om zijn donkere, diepe kleur. Een volle rode wijn met veel body, maar tóch vrouwelijk en delicaat.

En zo kun je natuurlijk eindeloos doorgaan. ‘Wine Pallet’ zal zeker de wijn vinden die het beste overeenkomt met jouw stijl. Benieuwd welke wijn bij jou past? Doe hier de test!

TEKST ROBIN MAASWINKEL BEELD iSTOCK

wittewijn-delicious