Deze nieuwe foodserie op Netflix wil je zien: The Final Table

We waren al fan van Chef’s Table en alle interessante documentaires over eten die op streamingdienst Netflix te vinden zijn. Binnenkort wordt daar een nieuwe geweldige serie aan toegevoegd: The Final Table.

Lees ook: Vanaf nu kun je een abonnement nemen op olijfolie (ja, echt waar).

Althans, we gókken dat deze serie een nieuwe favoriet gaat worden. Waar de serie over gaat? Netflix noemt het een ‘wereldwijde culinaire competitie’. Een kookwedstrijd dus, met chefs over de hele wereld. Chefs werken in duo’s en in elke aflevering worden nationale gerechten uit een andere wereldkeuken gemaakt. En ja: het is wéér een kookwedstrijd, maar dat maakt ons niet uit want we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Deelnemende landen
Wat we nog meer weten? Deelnemende landen zijn onder andere Italië, Mexico, Spanje, Engeland, Brazilië, Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten en India. In elke aflevering worden de gemaakte gerechten natuurlijk gekeurd door een strenge jury.

Niet de minsten
Die juryleden zijn trouwens niet de minsten, we lezen dat onder andere Enrique Olvera (Mexico), Andoni Aduriz (Spanje), Clare Smyth (Groot-Brittanië), Helena Rizzo (Brazilië), Vineet Bhatia (India), Grant Achatz (VS), Carlo Cracco (Italië), Yoshihiro Narisawa (Japan) en Anne-Sophie Pic (Frankrijk) aan de jurytafel plaats nemen. Bovendien schuift er elke maand een gastjurylid aan uit het betreffende land.

kersen-chocoladecrèmetaart

Makers
Leuk om te weten: de makers van het nieuwe programma (Robin Ashbrook en Yasmin Shackleton) waren óók het brein achter Masterchef en MasterChef Junior. In de laatste aflevering wordt één van de chef tot winnaar benoemd. En deze… krijgt een 10e plek aan The Final Table: de tafel waar nu al zo’n negen VIP-juryleden plaats mogen nemen.

Op de site van Netflix lezen we dat de serie ‘later dit jaar’ wordt uitgezonden. Wanneer dat precies is, weet niemand. Maar: we verheugen ons er nu al op!

BRON DELISH BEELD ANP

annsofie-delicious