5x Netflix foodseries- en documentaires die je wil zien

Zin in een avond helemaal niets? Nestel jezelf op de bank met één van deze foodseries, documentaires of films. Het weer zit toch niet mee, dus schuldig hoef je je niet te voelen. 

Tip: maak er meteen wat culinaire snacks bij, krab-bitterballen bijvoorbeeld, of serranoham-manchego bitterballen.

1. Chef’s Table
We beginnen met een klasssieker: Chef’s Table. We beginnen met een klassieker. De Netflix original Chef’s Table neemt je mee achter de schermen in de wereld van dé chefkoks waar we allemaal nog heel veel van kunnen leren. Wat ons betreft één van de beste documentaire series die op dit moment op Netflix te zien is. Elke aflevering wordt een andere topchef in het zonnetje gezet, waarbij we niet alleen meer te weten krijgen over het eten, maar ook over de passie en de inspiratie van de chef zelf.

2. Zumbo’s Just Desserts
Zumbo’s Just Desserts is niet zomaar een programma over koken: het is een wedstrijd. Amateurkoks proberen in deze serie de lekkerste nagerechten te bakken onder begeleiding van de Australische chef Adriano Zumbo. En dat is zéér vermakelijk. 

3. Salt Fat Acid Heat
Zowel de Netflix-serie als het boek Zout Vet Zuur Hitte gaat over een simpel, maar revolutionair idee. Als je het gebruik van de elementen zout, zuur, vet en hitte onder de knie hebt, kun je élk gerecht heerlijk bereiden. Bijzonder aan deze serie is dat het niet alleen draait om mooie beelden en de passie van de makers (zoals bij een serie als Chef’s Table), maar dat je de essentie van koken leert begrijpen. En dat op een speelse, vermakelijke manier. Wij zijn fan.

4. The Mind of a Chef
In The Mind of a Chef zien we hoe op wereldwijd gerenommeerde chefs samen met Anthony Bourdain op zoek gaan hun creatieve inspiratiebronnen. We duiken letterlijk in het hoofd van een chef: wat gaat er in hem of haar om en hoe komen de wereldberoemde chefs aan hun inspiratie?

5. Rotten
Iets minder vrolijk, maar daarom niet minder interessant: Rotten duikt diep in het hart van de levensmiddelensector en onthult de waarheid achter de producten die wij werkelijk elke dag op ons bord hebben liggen. Niet per se smakelijk, wél informatief en interessant.

TEKST SIMONE BRAAKSMA BRON NETFLIX

delicious-netflix