dit vind je in het nieuwe nummer van delicious.

Joris is een kok die even graag croissants bakt als een duif vult met langoustine en niet alleen boven de kachel hangt, maar ook schrijft, hutten bouwt of ’s avonds laat kaart met zijn Elsa. Al deze facetten van Joris laten we zien in ‘zijn’ nummer. Dit kun je verwachten.

Heb je nu al zin gekregen om het nieuwe nummer in huis te halen en alle interviews met Joris te lezen? Hier bestel je ‘m!

Het is altijd verleidelijk om iemand in een hokje te stoppen. Joris past het label sterrenchef prima maar hij is nog zoveel méér. Een man met een missie, die wil onderzoeken wat écht duurzaam koken is en de wereld zo een beetje beter wil maken.

Eat, love, care

Dus deelden we dit nummer op in, eat, love en care. Joris in al zijn rollen. Als kok, familieman en Joris met een missie. Je ontdekt zijn signature-recepten van restaurant RIJKS, maar ook zijn favoriete ontbijtrecepten voor zondagochtend thuis met zijn gezin. Van croissants tot Luikse wafels en eggs Benedict. We delen zijn deegtips en maken zelf marmelade en hazelnoot-chocopasta.

Joris’ smaakmakers

Kappertjes, nigellazaad, trassi en piment d’Espelette en meer staan altijd in Joris’ keukenkast voor het grijpen. Maak zijn kip met kappertjes, krabcurry met nigellazaad, of een heerlijke romige risotto met gerijpte balsamico en radicchio.

Nodig iedereen uit en deel een pan soep

Soep is verrukkelijk verwen-eten. Zowel Samuel Levie als Joris zijn er dol op en maken er graag anderen blij mee. De vijf soep recepten in het magazine worden zéker een groot succes. We delen online alvast de pinda-kippensoep met romige kokosmelk met je.

Primeur! Chez Bijdendijk

delicious. heeft een primeur: recepten uit Joris’ nieuwste boek Chez Bijdendijk. Joris leert je koken aan de hand van 70 Franse klassiekers, van bourride tot cannelés (en ja, daar delen we de recepten van). Want beheers je de technieken, dan kun je volgens Joris uit elk ingrediënt het beste halen en eindeloos variëren.

Maak kennis met Lelani Lewis’ keuken vol Caribische ingrediënten

Vriendin en chef Lelani Lewis inspireert Joris al lang. ‘Een van de liefste en mooiste mensen die ik ken en een waanzinnig goede kok mét een verhaal’, zo omschrijft Joris Bijdendijk chef en food-activist Lelani Lewis. Zij maakte kookboek Code Noir en doordrenkte het met geschiedenis. Maak haar aloo pies, kokosdahl of pepperpotstoof.

Toetje op sterrenniveau? Maak Joris’ bosbessentaart, peer bourdaloue of de appeltaart van zijn vrouw Elsa.

Inspirerende chefs & restaurants in Frankrijk, Italië, België & Kopenhagen

We weten dat Joris gek is op Frankrijk, maar ook in Italië, België en Kopenhagen eet hij graag bij deze restaurants.

Janneke Philippi kookt eenvoudig en – net als Joris – zo duurzaam en lokaal mogelijk

Dat betekent voor haar koken met ingrediënten van dit seizoen en liefst zo lokaal mogelijk.

Nieuwsgierig geworden? Bestel het magazine hier!