“Ik denk dat iemand die over 100 jaar naar mijn boeken kijkt, zich afvraagt: wat was er toen in hémelsnaam aan de hand?”, zegt Jamie Oliver in een exclusief interview in het nieuwste nummer van delicious. magazine.
Hij reageert op de vraag waarom zijn boeken steeds meer over gemak lijken te gaan. Deze maand komt zijn nieuwste boek met eenpansrecepten uit: EEN.
Oliver wil met deze boeken beantwoorden aan een behoefte: “Geen tijd? Krijg je van mij recepten van 30 minuten. Nog te lang? Ik doe het in 15. Makkelijker? Doen we maximaal 5 ingrediënten. Weinig geld? Maak ik budgetrecepten. Is het de afwas waar je tegenaan hikt? Gebruiken we maar één pan.”
Missie Jamie Oliver
Het past binnen de missie die Oliver heeft: “Alles wat ik moet doen om mensen aan het koken te krijgen en er plezier in te laten hebben, doe ik liever dan laten zien hoe goed ik het zelf kan. En gemak dient álle mensen.” Hij geeft als voorbeeld een van de beste foodstylisten die hij kent. Over hoe deze zijn boeken gebruikt om af en toe níet over eten na te denken. Iemand die zijn boeken niet nodig heeft, maar ze toch gebruikt.
Het septembernummer van delicious draait helemaal om de chef, die gasthoofdredacteur is. In het interview lees je meer over zijn liefde voor koken, het maken van wéér een kookboek en hoe het verder moet in een wereld met minder tijd in de keuken en meer maaltijdbezorgers.
Bestel het nieuwste nummer direct. Of neem een abonnement op delicious. en krijg Jamie’s nieuwe kookboek EEN bij 3 nummer delicious.
Deze wil je trouwens ook eens proberen: amalfi-citroentaart van Jamie Oliver