in Moldavië vangen wijnboeren vluchtelingen uit Oekraïne op –en jij kunt helpen

Gelanceerd in 2014, maar nu relevanter dan ooit! Het wijnhuis Château Purcari ui Moldavië heeft sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne onderdak en voedsel geregeld voor vluchtelingen. Met de aankoop van de speciale Freedom Blend, steun jij het goede werk dat zij daar doen.

3 landen, 3 druiven

Het wijnhuis Château Purcari uit Moldavië heeft sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne opvang geregeld voor vluchtelingen. Naast de druiven voor de wijn, rusten er nu mensen in het Château. Ook helpt het wijnhuis mensen op weg om elders onderdak en voedsel te krijgen.

Aangezien de wijngaarden aan de grens met Oekraïne liggen hebben ze ook al eerder actie ondernomen (bij annexatie van de Krim) en hebben een Freedom Blend ontwikkeld. Helaas is daar nu een trieste gebeurtenis bijgekomen, waardoor deze blend weer actueel is.

Freedom blend

De blend is een gemaakt met druiven uit de 3 landen: rară neagră (Moldavië), saperavi (Georgië) en bastardo (Oekraïne). Deze vrijheidsstrijder heeft een rebelse geest maar een fluweelzachte en elegante smaak. Je ruikt kers, cranberry en aalbes en proeft frivole bosbesjes, gevold door gedroogde pruim en chocolade. Een aangename kruidigheid. De wijn is 9 maanden gerijpt.

LFE doneert

Wijnimporteur LFE levert al meer dan 50 jaar wijnen aan retail en OOH, waaronder al jaren de wijnen van Château Purcari. Ze hebben belooft alle winst uit 2021 (reeds gedoneerd) en heel 2022 te doneren om het Château te helpen met de opvang van vluchtelingen zolang de oorlog duurt.

Hier kun je de Freedom Blend kopen en de vluchtelingen uit Oekraïne steunen. Alle winst uit de verkoop gaat naar Oekraïne.

purcari wijngaard