hier wil je bij zijn: low food symposium

Aanstaande zondag is het zo ver: het tweede Low Food Symposium vindt plaats! In het auditorium van het Rijksmuseum komen koks, kenners en gretige pupillen samen om zich onder te dompelen in de wereld van specerijen. Fuchsia Dunlop, Sana Javeri Kadri en Noah Tucker leren je meer over ‘Spiced Identities’. 

Wat is Low Food?

Low Food is een organisatie van eigen bodem. Hun doel? Op eigentijdse en frisse wijze de Nederlandse gastronomie een kick geven. Low Food wil onze eetcultuur leidend maken als het gaat om vooruitdenken over onderwerpen als duurzaamheid en inclusie. Moedig? Zeker. Mogelijk? Absoluut. 

‘Spiced Identities’ gaat dieper in op de rol van specerijen – zowel in onze geschiedenis, als in onze toekomst. Want waar we een overvol keukenkastje met specerijen uit iedere windstreek nu heel normaal vinden, was dat ooit echt anders. Zonder de specerijenhandel hadden we het nu zonder smaakmakers als komijn, kruidnagel, en kaneel moeten doen.

Waarom specerijen?

Speculaas zonder kaneel, komijnekaas zonder komijn… we weten inmiddels niet beter, maar er ging een hoop aan deze verrijking vooraf. Welke rol heeft de specerijenhandel gespeeld, zowel in rijkdom als de donkere geschiedenis die aan deze heerlijke smaken kleeft? Wat hebben we geleerd van het verleden? Zijn de verhalen net zo smakelijk als de specerijen die we eten?

Low Foods’ Spiced Identities gaat op zoek naar antwoorden en oplossingen. Zijn er dingen veranderd? Wat weten we over de boeren die tegenwoordig onze specerijen verbouwen? Je komt het te weten tijdens het symposium, waar onder andere Fuchsia Dunlop, Sana Javeri Kadri en Noah Tucker zullen spreken. 

Kom je ook?

Ook zin gekregen in dit toffe symposium? Je hoeft geen expert zijn om aan te schuiven, iedereen is welkom. Volg Low Food hier of bestel kaarten op de website voor dit symposium op 21 november.