Getest: dít zijn de 5 lekkerste droge worsten van Nederland

Worst? Het zal ons zeker géén worst wezen! Hier op de delicious. redactie zijn we dol op worst, maar dan wel op echt góede exemplaren. Nu is met onze eigen smaakpapillen weinig mis, maar deze smaaktest in de ZOMER bijlage van de Telegraaf kwam ook als geroepen. 

Zelf worst maken kan natuurlijk ook. In dit artikel legt Meneer Wateetons haarfijn uit hoe je dat in 4 stappen doet.

De smaaktekst voor Telegraaf werd goed aangepakt: maar liefst 50 collega’s stortten zich op de zware taak van het testen van zo’n 40 droge worsten. Er werd geshopt bij de Albert Heijn, Jumbo, Lidl en verschillende delicatessenzaken. We lezen in opmerkingen van de test: ’Vies varken’, ’Niet weg te kauwen’, ’Vet’, ’Goor en hard vel’ en ’Chemische smaakjes’. Oeps, dat klinkt niet best. Gelukkig kwamen er ook een aantal duidelijke winnaars uit de bus: 2 worsten van Brandt & Levie eindigden op een mooie eerste en tweede plaats.

Dit is de top 5 droge worsten volgens de Telegraaf: 

1. De venkelworst van Brandt & Levie

De enige echte winnaar! ‘Sommige proevers kwamen tevergeefs voor nog een stukje’, luidt het oordeel in de krant.
Prijs: €7,30
Ontdek hier de verkooppunten van de Brandt & Levie worsten. Online bestel je de worsten in de Brandt & Levie in hun webshop.

2 De naturel worst van Brandt & Levie

De naturel variant van de droge worst van Brandt & Levie staat op een mooie tweede plek. Het oordeel van het testpanel? ‘Blije varkens, verse kruiden, minutieuze bereiding: het loont!’.
Prijs: €7,30
Ontdek hier de verkooppunten van de Brandt & Levie worsten. Online bestel je de worsten in de Brandt & Levie in hun webshop.

3 De Galbanetto worst van Galbani

De droge worst van Galbani mag door een aantal mensen uit het testpanel al iets te vet worden beoordeeld,  de worst krijgt toch een mooie derde plaats, vooral vanwege z’n smeuïgheid.
De Galbanetto worst van Galbani koop je o.a. bij Albert heijn en in de webshop van Albert Heijn.
Prijs: €4,29

 

4 De Fuet worst van Stegeman

Hoewel je een worst alleen ‘fuet worst’ zou moeten noemen als je het hebt over een Catalaanse lange, dunne, gefermenteerde en gedroogde worst zijn de reacties van de testers over deze worst van Stegeman lovend: ‘Mals, iets zout, lekker sterke smaak’.
Prijs: €2,99
De Fuet worst van Stegeman is in alle supermarkten te koop. 

5 De Achterhoekse droge worst van Huls

Ouderwets lekker, aldus het Telegraaf smaakpanel.
Prijs: €3,30

Bron: Telegraaf.nl. Beeld: Brandt & Levie

worstabonnement-deliciousmagazine