gembergin: perfect voor een spicy gin-tonic + meer ideeën met gin!

Gingery Poolside Gin heeft als grote smaakmaker biologische gember uit Peru. Die is pittiger en smaakvoller dan andere gember. Verfrissend en verwarmend, perfect voor een gember gin-tonic aan het zwembad.

Zoals ze zelf zeggen: stop drinking boring drinks. En daarom delen we de coolste ideeën om een scheutje (gember)gin toe te voegen aan je zomer.

Gembergin & tonic jelly

Als je van jiggly texturen houdt is dit er een voor jou: een jelly gemaakt van gin. Een feestelijke topping voor een zomerse cheesecake, maar ook lekker om zo van te snoepen. Je maakt zelf een jelly door gelatine te weken in koud water.

Roer kristalsuiker, water en wat citroenschilletjes – of extra gember – samen in een steelpan op middelhoog vuur. Laat het 5 minuten pruttelen tot er een siroop ontstaat. Laat even afkoelen, haal de citroen/gember eruit en voeg de gelatine toe. Doe er een heel glas gin-tonic bij en laat helemaal afkoelen. Het volledige recept vind je hier.

gin tonic-jelly met citroen & verveine
Gin tonic is een all time favorite! Maar zoek je nog een beetje uitdaging? Verwerk deze populaire cocktail dan eens in een jelly. Een fris dessert dat er ook nog eens indrukwekkend uitziet.
Of ga voor de overtreffende trap: een gin-tonictaart!
naar recept
gin tonic jelly - delicious

Gembergin met rabarber!

Infuseer gembergin met verse rabarber, dat is een topcombinatie. Je maakt het heel eenvoudig zelf. Pak een pot en vul met suiker, limoenzest, vanille, jeneverbessen, en de gembergin. Laat een weekje staan, en schud af en toe om. Nu hoef je de gin alleen nog even te zeven, zo simpel is het.

Gember negroni

De bittere negroni is misschien wel onze favoriete sipper. Lekker langzaam slokjes nemen op een Italiaans terras. Met gember maak je ‘m net een tikje pikanter en tegelijkertijd frisser: meng 30 ml gembergin met 30 ml vermouth en 30 ml campari. Eventueel kun je de cocktail wat ‘verzachten’ (3x alcohol in één drankje kan best hard binnenkomen) met een scheut ginger ale of gemberbier.

Boozy cake met gembergin

Onze Australische collega’s zijn ze gek op gin, dat blijk ook maar weer eens uit dit recept summer-cup bundt drizzle cake: een plaatje van een tulband, volgezogen met gin, vermouth en sinaasappellikeur. Doe ons een dikke plak, maar dan wel op een dag zonder afspraken.

Nog een tip: maak een crumble met een scheutje gembergin, deze bijvoorbeeld van Nigel Slater.

kruidige pruimencrumble van Nigel Slater
In Nederland is hij minder bekend dan Jamie, maar heel Engeland – inclusief Jamie Oliver – loopt weg met Nigel Slater. Deze crumble komt uit zijn boek Keukenkronieken: een optelsom van alles wat hij heeft geleerd in 25 jaar als receptenmaker.
Nigel: 'Friszure pruimen smeken bijna om een zoete, gelige double cream, maar je kunt ook voor custard kiezen.'
naar recept
kruidige pruimencrumble van Nigel Slater

Bekijk ook: Gin-tonictaart met gekonfijte citroen en limoen

gin met gember