5 x Leuke foodwalks door heel Nederland

Foodwalks zijn met de huidige coronamaatregelen dé manier om te genieten van wat alle horeca te bieden heeft en locals te supporten, zonder dicht op elkaar te zitten. Je hebt ze inmiddels in alle soorten en maten, van simpeler tot superluxe. We zetten 5 leuke foodwalks op een rij, verspreid door het hele land.

5 x Leuke foodwalks en culinaire wandelingen

De Oesterwandeling – Amsterdam

We trappen gelijk af met een wel heel bijzondere foodwalk: de Oesterwandeling in Amsterdam! Met een route door De Pijp, Amsterdam-Oost en West zet je flink wat stappen én kom je langs verschillende restaurants. Bij elke spot krijg je een bijzondere oester (eventueel met garnituur) en een bijpassend drankje.

De prijs varieert tussen de 30 en 34 euro, afhankelijk van de route en het aantal stops, en bestel je via Instagram.

Tasty Walk – Door heel Nederland

Tasty Walks worden door heel Nederland georganiseerd, van Alkmaar tot Leeuwarden en van Zutphen tot Maastricht. Elke Tasty Walk neemt je langs 6 verschillende plekken waar je elke keer weer een ander gerechtje krijgt. De route bepaal je zelf. De prijs voor een kaartje is 36,- voor 6 hapjes, op een paar uitzonderingen daargelaten.

WijnSpijs – Door heel Nederland

Groot wijnliefhebber? Dan is de WijnSpijs wandeling iets voor jou. Deze organisatie gaat al wat langer mee en heeft inmiddels ook een variant met bier opgezet. Er is dus voor ieder wat wils en ook deze tocht gaat weer langs zo’n zes verschillende restaurants en bars. De culinaire wandelingen worden door het heel het land op verschillende data georganiseerd. Kosten voor een kaartje zijn rond de 60,- euro, afhankelijk van de route en stad, en zijn inclusief hapjes én drankjes.

Le Food Walk – Amsterdam, Haarlem en Bloemendaal

Liefhebbers van Amsterdam en daarbuiten kennen de website Your Little Black Book ongetwijfeld. De online gids vertelt je al jaren welke spots de moeite waard zijn om te bezoeken. Door de huidige maatregelen is de horeca gesloten, dus besloot oprichtster Anne de Buck samen met foodfriend Seger Abels Le Food Walk te organiseren.

Deze culinaire wandeling gaat door verschillende wijken van Amsterdam (maak je keuze uit West, Centrum, De Pijp/Zuid en Oost), en inmiddels ook Haarlem en langs het strand. Voor een kaartje betaal je 39,- en dat is inclusief 4-5 hapjes en 1-2 drankjes.

Stadwandeling – Door heel Nederland

De Stadswandeling is een samenwerking tussen Travelbase en werknemers in de horeca die door de corona hun baan verloren. Het project heeft als doel om lokale horeca te ondersteunen en hen een frisse start te geven wanneer corona voorbij is. De deelnemers missen de horeca ontzettend hard en trekken er maar al te graag op uit tijdens het weekend om de stad te ontdekken. Een win-win situatie met een erg leuk, corona-proof, uitje als gevolg!

Ook hier gaan de routes door verschillende steden, alleen is de prijs voor een kaartje een stuk lager: 3,- tot 4,- per persoon. Voor dit bedrag krijg je een route langs 4-5 horecazaken, waar je ter plekke zelf de hapjes kunt uitkiezen en kopen.

Foto: Liselotte Legebeke