ZwangerHap geeft antwoord op jouw food-vragen tijdens de zwangerschap

Wat mag je nou wel of juist niet eten tijdens je zwangerschap? De antwoorden kunnen soms wat tegenstrijdig zijn, maar het Voedingscentrum komt met een oplossing: de app Zwangerhap. Daarmee kun je makkelijk opzoeken of je een product wel of niet mag eten. Mag je iets niet eten, dan laat de app zien wat een goede vervanger kan zijn. 

Ook interessant: Als we wereldwijd dít dieet volgen, kan iedereen duurzaam & gezond eten in 2050

Volgens Astrid Postma-Smeets, expert voeding en gezondheid bij het Voedingscentrum, zoeken veel zwangere vrouwen op internet op of ze iets kunnen eten. Maar die informatie kan nogal tegenstrijdig zijn. ‘Daar kun je behoorlijk onzeker van worden. ZwangerHap neemt die onzekerheid weg. Je ziet snel van duizenden producten of je het wel of beter niet kunt eten. En de informatie komt van een betrouwbare bron. Het Voedingscentrum volgt namelijk de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en weegt alle onderzoeken zorgvuldig tegen elkaar af’, voegt ze toe.

Zwangerhap-voedingscentrum-delicious

Geen twijfel meer
De app geeft je niet alleen een groen of rood licht voor of je iets kunt eten, maar je krijgt nog veel meer informatie dan dat. Kun je een product beter niet eten? Dan krijg je tips voor wat je allemaal wél kunt eten en krijg je informatie over hoe je verder gezond kunt eten tijdens de zwangerschap.

Extra tips
Daarnaast kun je ook volgen hoe de baby van week tot week groeit en wat je kunt eten bij zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en brandend maagzuur. Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om veiligheidswaarschuwingen in te stellen – je krijgt dan bericht als er bijvoorbeeld salmonella of listeria is gevonden in een product.

Zwangerhap-voedingscentrum-delicious   Zwangerhap-voedingscentrum-delicious

Veilig eten tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten, voor jezelf en de baby. Er zijn veel producten die je gewoon door kunt blijven eten, maar zwangere vrouwen zijn wel gevoeliger voor voedselinfecties. Daarom kun je tijdens de zwangerschap sommige dingen beter niet eten, zoals rauw vlees of rauwe vis. Verder kunnen schadelijke stoffen als alcohol, dioxines in roofvissen en gifstoffen in planten en kruiden gevaarlijk zijn, vooral in grote hoeveelheden.

De app is gratis te downloaden in de App Store en de Play Store,
Meer informatie vind je op de website van het Voedingscentrum.

BRON & BEELD VOEDINGSCENTRUM

zwangerhap-voedingscentrum-delicious