Kookboek-update: deze boeken wil je lezen

Nieuwe producten, boeken, trends en bijzondere adressen: de foodwereld borrelt en barst van de inspirerende initiatieven. We tippen je drie nieuwe foodboeken die je absoluut wil lezen!

Ook deze kookboeken zijn de moeite waard!

Vegan Zuivel

De winkels staat vol vegan zuivel, maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Supervers en zonder conserveringsmiddelen. Het enige wat je nodig hebt, is een blender en een beetje geduld. In Vegan Zuivel van voedingsdeskundige, docent en kookboekenauteur Emilie Holm vind je alles over vegan zuivel: van romige amandelmelk tot milde cashewkaas en fris-zure cashewyoghurt.
Vegan zuivel - delicious

Vegan zuivel, Emilie Holm, Uitgeverij Good Cook, € 20,95, ISBN 9789461432209

Detox Water

Zonder eten kunnen we best een paar weken, maar een paar dagen zonder drinken lukt niet. 60% van ons gewicht bestaat uit water en is dus essentieel voor goed functioneren. Angele ontdekte dat detox water en -infusies ware schatten zijn voor elke dag. Haar waterdrankjes met subtiele kruiden, specerijen, fruit en zelfs bloemen en granen zijn fijne aanvullingen op verse groenten, erg lekker en staan ook nog eens mooi op tafel.

Uit dit boek: de Colombine goudbes, met stervrucht en verbenaDeze gezonde dorstlesser zit vol kruiden, specerijen en fruit en is niet alleen superlekker, maar staat ook nog eens mooi op tafel!

Detox water - delicious

Detox water, Angele Ferreux-Maeght, Uitgeverij Good Cook, € 17,95, ISBN 9789461432254

Azië

Het plantaardige leven van kookboekenauteur Meera Sodha begon een paar jaar geleden toen ze werd gevraagd voor een vegan column in een Engelse krant. Ze nam de uitdaging aan, ging op ontdekkingstocht en gaf groenten de hoofdrol. Haar beste recepten bundelde ze in haar boek Azië, 120 vegan en vegetarische recepten van Bangalore tot Beijing waaruit we je hier o.a. zijdezachte witte-miso-ramen en Thaise groene curry laten proeven.

Azie - delicious

Azië, 120 vegan en vegetarische recepten van Bangalore tot Beijing, Meera Sodha, Fontaine Uitgevers, € 32, ISBN 978 90 5956 977 5

Tekst: redactie delicious.

boeken tips - delicious