3x betaalbare wijn voor de borrel

Elke maand kiezen we onze favorieten uit het assortiment van Gall & Gall. Dit keer in het teken van betaalbare en lekkere wijn voor bij de borrel, maar die je ook moeiteloos meeneemt aan tafel. 

Bekijk hier 3x wijn van bijzondere druivenrassen. 

Soepel smaakbommetje

Wij vielen voor het strakke etiket van deze Mucho Más. Die eerste indruk is natuur- lijk belangrijk, maar eerlijk is eerlijk: wat telt is de inhoud. Gelukkig ontdek je achter dit etiket een soepele rode wijn die barst van het fruit. Rijpe bramen en kersen gecombineerd met wat zwartebessenconfiture en zachte, rijpe tannines. Een en al Spaanse verleiding dus. Probeer ’m zeker ook licht gekoeld! Lekker bij geitenkaas, een kippetje uit de oven, simpele pasta of lasagne.
Je koopt Mucho Más, Spanje bij Gall & Gall – € 5,99

Heerlijk bij de wijn: deze borrelplank met rauwe ham, droge worst en kaas:

Borrelplank - delicious (2)

borrelplank met rauwe ham, droge worst én kaas

Een feestelijke borrelplank: zo gepiept en het perfecte gezelschap bij een lekker drankje. Trek je mooiste fles rood open en geniet van deze aardse, romige en luxe hapjes.

>> naar recept

Borrelbelofte

Zoek je een ideale borrel- wijn? Stop je zoektocht, want deze Merinas Tinto heeft het allemaal. De tempranillodruif is omgetoverd tot een wijn met rijp, rood fruit van bessen en kersen, een vleugje zoethout en specerijen, verpakt in zachte tannines. Een hele mond vol, need we say more? Schenk ’m gul bij tapas, gerechten uit de oven of bij pasta bolognese.
Je koopt Merinas Tempranillo Organic, Spanje bij Gall & Gall – € 4,29

Spaanse schone

De Spaanse verdejo-druif levert witte wijn op die fris, sappig en vaak ongecompliceerd is. Deze Sarría is hier geen uitzondering op. Na de oogst worden de druiven zo snel mogelijk verwerkt zodat je het intense fruit nog beter proeft! Licht zoete en frisse appels en rijpe nectarines dansen in je glas. Schenk ’m goed gekoeld als aperitief en neem ’m daarna lekker mee aan tafel bij een fijn visje.
Je koopt Sarría Verdejo, Spanje bij Gall & Gall – € 5,99

Tekst: Minta Nicolaï. Beeld: iStock

wijn borrel - delicious