food festivals juni 2023: een overzicht zodat je weet waar je moet zijn

Verover een tafeltje in de buitenlucht en ga op ontdekkingstocht langs de verschillende eettentjes, -trucks, en -vans. Een food festival is eigenlijk een groot openluchtrestaurant, maar dan met tientallen verschillende menuutjes. Heerlijk voor elke foodie met keuzestress.

Onze strategie: zoveel mogelijk vrienden uitnodigen zodat je lekker veel kunt bestellen, en dus proeven!

Dit zijn de leukste food festivals in juni 2023

9 t/m 11 juni – Lepeltje Lepeltje

Lepeltje Lepeltje nestelt zich dit jaar weer in Maastricht! Omring je drie dagen met creativiteit en wereldse muziek, verleg je culinaire drempel of ga langs de marktkramen vol bijzondere waren. Zoals altijd is er voor de kids onstuimig vermaak en is Lepeltje Lepeltje voor iedereen gratis toegankelijk.

Lepeltje Lepeltje, Maastricht

10 & 11 juni – Bacchus Wijnfestival

Proef ruim 300+ verschillende wijnen uit alle windstreken, combineer het met de lekkerste gerechten en mooiste verhalen. Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers presenteren gezamenlijk ruim 300+ verschillende wijnen, van klassiek Europa tot heftige nieuwe wereld wijnen. Traditiegetrouw praten Pim Veth en Horace Cohen het geheel aan elkaar.

Bacchus, Amsterdamse Bos

16, 17 en 18 juni – Rrrollend

Met culinaire foodtrucks kun je je buik rondeten, bij de bar haal je de lekkerste drankjes en met het entertainment zal je je geen minuut vervelen. Al met al is Rrrollend Arnhem het uitgekeken moment om samen met je gezin, vrienden, familie, collega’s of lover samen te komen en een gezellige avond tegemoet te gaan. 

Voor een culinaire dag ben je bij Rrrollend aan het juiste adres. De foodtrucks verzinnen de gekste combinaties om jou te laten proeven. Om er voor te zorgen dat je zoveel mogelijk smaken kan proberen, hebben de foodtruckers o.a. gerechten beschikbaar voor €7,50 of minder. Deze kleinere gerechtjes laten meer ruimte over voor al het lekkers van andere foodtrucks zodat je meer kunt proeven.

Foodtruck Festival Rrrollend, Arnhem

20 & 21 juni – Food Inspiration Days Outdoor

Tijdens de Food Inspiration Days Outdoor ’23 krijg je als foodprofessional culinaire brandstof voor het maken van je plannen voor de komende jaren. Er is aandacht voor natuur en vakmanschap en ruimte voor technologische innovaties. Echte ontmoetingen en de verbinding met de makers staan centraal rondom het thema ‘back to the flavor‘. Met o.a. Angelique Schmeink, Jaap Korteweg en chef Niven Kunz.

Food Inspiration Days Outdoor, Ede

Rondreizend festival TOOST

In de zomer van 2023 trekt TOOST festival weer door het land met een bonte karavaan foodtrucks, muziek en artiesten. Geniet van de lekkerste happen, proost met vrienden en familie op het weekend of dans met je collega’s voor het rollende podium. En dat terwijl de kids zich geen moment hoeven te vervelen bij het circus, het schminken of met de TOOST quiz.

Toost, Schiedam, Rijswijk, Hoekse Waard, Brielle, Lansingerland, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Wijk bij Duurstede, Alphen a/d Rijn

Het Wijn Festijn

Oók deze zomer tourt het Wijn Festijn door héél Nederland om unieke locaties om te toveren tot gezellig wijnfestival. Laat je onder het genot van muziek, bourgondisch verwennen met overheerlijke kaasplankjes, charcuterie en culinaire vega gerechten! De eerstvolgende zal plaatsvinden in Breda.

Het Wijn Festijn, meerdere locaties en data

24 juni – Tapt Festival

TAPT Festival is van oorsprong een bierfestival in een nieuw jasje. Tegenwoordig doet dat de omschrijving van het festival te kort: Het is een heerlijk knus en gemoedelijk festival met een lage drempel, heel veel mooie bieren en wijnen, lekker eten, chillen, spelletjes spelen, dansen en uiteindelijk één groot feest! Kortom, een verbazingweekend goed feestje. Dat is TAPT Festival! 

Let op, TAPT Festival is enkel toegankelijk voor 18 jaar en ouder. Ook zijn baby’s en kinderen <18 onder begeleiding niet toegestaan. Alleen de zondag van TAPT Festival in Utrecht is voor alle leeftijden toegankelijk.

Tapt Festival, Alkmaar

24 & 25 juni – Singelpark Diner

Een 6,5 kilometer lange wandeling langs de Singelparkroute op 24 en 25 juni 2023. Koop een passepartout voor 7 heerlijkheden langs de route. Lunch of diner en als je zin hebt allebei. Wij zorgen voor een passend gevarieerd entertainment programma op de route.

Singelpark Diner, Leiden

30 juni t/m 2 juli – Festival Trek

Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en reist door de acht grootste en mooiste stadsparken van het land! Van mei tot en met september trekt de karavaan door Rotterdam, Maastricht en Utrecht, Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Tilburg en Den Haag.

De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

Festival Trek, Amstelpark

Lees ook: de Somalische keuken ontdekken? Dan moet je écht naar dit restaurant in Rotterdam

food festivals
UNSPLASH