de nieuwe food film Flamin’ Hot brandt lekker

De nieuwe Disney+ film flamin’ hot vertelt het waargebeurde – uit het slop naar de top – verhaal over de uitvinding van de Flamin’ Hot Cheetos. De iconische snack, gehuld in een neon rood chilipoeder met cheddar, citroenzuur en het verslavende goedje MSG, heeft de voedselindustrie overhoop gehaald en voor een miljarden omzet gezorgd.

Onder regie van Eva Longoria (inderdaad, de actrice uit Desperate Housewives) zien we in deze biopic het leven van Richard Montañez; een Mexicaanse immigrant en de voormalig conciërge bij Frito-Lay. Montañez zou het brein zijn achter de uitvinding van de Flamin’ Hot Cheetos.

Tijdens zijn tijd in de chipsfabriek komt hij op het idee om een Cheeto te bedekken met chili. Stoutmoedig klopt hij aan bij de CEO, waar hij zijn idee pitcht. De rollercoaster die volgt zien we in de film.

Twee kanten

Niet iedereen staat achter het verhaal van Montañez. Volgens een artikel in de Los Angeles Times zouden andere werknemers de pikante chips hebben bedacht. Ondanks de controverse vindt Lewis Colick, de schrijver van het filmscript, dat het verhaal nog steeds een film verdient.

De feiten mogen dan niet helemaal kloppen, er schuilt nog genoeg waarheid in het verhaal van Montañez voor een meeslepende film: ‘The heart and soul and spirit of the story is true, Montañez is a guy who should remain the face of Flamin’ Hot Cheetos.’

Flamin’ hot is te zien op Disney+ vanaf 9 juni

In de trailer zien we het Eureka-moment van Montañez. Terwijl hij samen met zijn zoontje op een picknicktafel een elote eet – gegrilde mais met kaas, chili, mayonaise, en limoen – schreeuwt zijn zoontje ‘au au au, het brandt!’. ‘Waarom stop je dan niet met eten’, vraagt Montañez? ‘Omdat het een lekkere pijn is (it burns good), ik wil ervan blijven eten’.

Bekijk Flamin’ Hot op Disney+ vanaf 9 juni 2023

Maak zelf elote voor tijdens de film:

gegrilde maïs, chipotlemayonaise en (boeren)manchego
Zo'n knetterverse gegrilde maiskolf is op zichzelf al waanzinnig lekker, maar met een lik chipotlemayonaise en fijngeraspte manchego wordt het pas echt een smaaksensatie. Zoete mais, smoky chipotle en zoute kaas, een topcombinatie!
Nog meer lekkers uit zonnig Mexico: van taco tot tortilla
naar recept
gegrilde mais, chipotlemayonaise en manchego

flamin hot food film
DISNEY+