de 4 favoriete kookboeken van Jet van Nieuwkerk om iedere dag uit te koken

‘Ik ben echt opgegroeid met Jamie Oliver. Dat was onze held thuis. Nu is dat 100% Alison Roman,’ vertelt Jet van Nieuwkerk over haar inspiratiebronnen. Deze chefs vind je dus ook terug in haar lijstje met favoriete kookboeken.

Over Alison Roman vertelt ze: ‘Ik ben helemaal verliefd op haar – en mijn moeder nu trouwens ook. Komt haar nieuwsbrief binnen, dan lees ik ‘m direct. Ik kijk al haar filmpjes en ik ben gewoon helemaal obsessed (lacht). 

Ik wil in NYC wonen, haar keuken hebben en net zo over eten praten als zij. Wat ze op tafel zet hoeft er ook allemaal niet zo fancy uit te zien, als het maar superlekker is en met goede ingrediënten gemaakt. Daar ben ik ook heel erg van. 

Ik heb zelfs samen met mijn moeder haar merch gekocht: een grote trui met een foto van de shallot pasta. Ik ben het gewoon bijna altijd met haar eens. Ze heeft bijvoorbeeld een pastasalade-allergie. Daar is eigenlijk nooit iets aan. Behalve aan haar 2.0 versie met heel veel courgette en walnoot. Die was zo lekker dat ik hem deze zomer ook weer op de camping heb gemaakt.’

Niet gek dus dat Alison terugkomt in het rijtje.

Dit zijn de favoriete kookboeken van Jet van Nieuwkerk

voorpublicatie delicious.1-2018 geen herplaatsing mogelijk

1. Jamie Oliver: 5 Ingrediënten is top voor doordeweeks of mensen die meer willen leren koken. 

Psst… Bij 3 nummers delicious. krijg je nu het nieuwste kookboek van Jamie Oliver – 5 Ingredienten Mediterraan – cadeau! Lees meer over deze tijdelijke actie.


2. Plenty van Ottolenghi 


3. Nothing fancy van Alison Roman 

Lees ook ons interview met Alison Roman over haar nieuwste kookboek Zoet genoeg.


Amazing Asia Vega Emma de Thouars

4. Emma’s Amazing Asia Vega van Emma de Thouar 

Meer van Jet

Vanaf 11 september 2023 start de foodjournalist en presentatrice met het nieuwe programma Lekker Snel! bij 24 Kitchen. Een dagelijks programma om je op weg te helpen met snelle en lekkere gerechten voor het hele gezin.

Denk bijvoorbeeld aan pasta met venkelworst en taggia olijven, caponata met burrata of citroen-dille zalm uit de oven. Gerechten om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Nieuwsgierig geworden? Je vindt Lekker Snel! elke werkdag om 17.00 uur op 24Kitchen.

Lees ook: hier wil je nú gaan eten in Amsterdam, volgens Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk 24 kitchen
24Kitchen