hier wil je nú gaan eten in Amsterdam, volgens Jet van Nieuwkerk

In Amsterdam is er altijd wel een nieuw restaurant om te ontdekken. Waar wil je op dít moment zijn? Waar is het echt lekker eten? Jet van Nieuwkerk woont met haar gezin in de hoofdstad en geeft tips.

Dat we uitgerekend bij Jet terecht komen voor tips is niet geheel toevallig. Vanaf 11 september 2023 start de foodjournalist en presentatrice met het nieuwe programma Lekker Snel! bij 24 Kitchen. Een dagelijks programma om je op weg te helpen met snelle en lekkere gerechten voor het hele gezin.

Denk bijvoorbeeld aan pasta met venkelworst en taggia olijven, caponata met burrata of citroen-dille zalm uit de oven. Gerechten om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Nieuwsgierig geworden? Je vindt Lekker Snel! elke werkdag om 17.00 uur op 24Kitchen.

Trek gekregen, maar geen zin om zelf aan de slag te gaan? Ga dan zeker eens eten bij onderstaande Amsterdamse restaurants, tipt Jet.

1. Restaurant voor een date night in Amsterdam

Bij De Mark in Durgerdam (red. Rándje Amsterdam, maar de chefs zijn bekend van 2-sterren restaurant 212). Daar heb ik zo’n fijne romantische avond gehad. Perfect als je een restaurant zoekt voor een date night.  

Restaurant De Mark
Durgerdammerdijk 73
restaurantdemark.com

2. Amsterdams restaurant voor een avond met vriendinnen

En ik vind de Willem op het Haarlemmerplein een aanrader. Ook om met vriendinnen af te spreken. Heel lekker eten, aardige bediening en supergoede wijnen.  

de Willem
Haarlemmerplein 58
de-willem.nl

Lees ook ons interview met Jet van Nieuwkerk:

tips restaurant amsterdam Jet van nieuwkerk
24Kitchen