Drie jongens met een liefde voor ambacht gebruiken hun cider om onze band met de natuur, door het moderne leven verstoord, opnieuw tastbaar te maken. Het zijn de jongens van Elegast.
Cider is trouwens minstens zo veelzijdig als wijn (en dit zijn onze favorieten).
En ze zijn heerlijk romantisch: ‘Onze reuk is een herontdekt zintuig, door nieuwe kennis vallen specifieke takken, bessen, bloesem en bladeren ons op. En doordat we in het wild oogsten en met de hand produceren hebben we een nieuwe respectvolle houding naar de natuur, wat zich vertaalt in trots gevoel bij onze producten.’
Dé cider voor deze zomer
Met onder meer een heerlijke te gekke cider als resultaat. Waarvoor ze appels plukken op diverse locaties in Utrecht. En door de verhouding in appelrassen en het type gist (saison) creëren ze hun unieke smaak: veel fruit, genoeg zuur en licht bitter. Een cider om bij te eten dus. Als je het ons vraagt dé cider voor deze zomer.
Voor verkoopadressen en meer info (je kunt zelfs mee oogsten in het najaar!), zie Elegastdistillery.com.
Probeer ook eens deze frisse cider-granaatappelcider.
BRON & BEELD ELEGAST DISTILLERY