maak nu al de eerste opdracht van het nieuwe jubileumseizoen Heel Holland Bakt

Grote kans dat je als echte HHB-fan deze taart al honderd keer voorbij hebt zien komen, alleen viel het niet op. De taart is namelijk nog nooit gebakken door de kandidaten, maar siert de eerste minuten van het programma, als een soort mascotte. Tot nu! Want in het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is dit de eerste opdracht.

Bekijk ook de sticky toffee pudding van ex-kandidaat Rutger Bakt

Extra speciaal jubileumseizoen van Heel Holland Bakt

Zet het in je agenda: op zondag 18 december om 20.30 (ja, terug op de zondag) begint het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. En het is niet zomaar een seizoen, want het programma viert tien jaar vol eiwitten kloppen, toefjes spuiten, biscuits bakken en aangebrand gebak.

Het jubileumseizoen zal vast iets extra’s krijgen, maar volgt in principe hetzelfde recept: tien kandidaten proberen juryleden Janny van der Heijden & Robèrt van Beckhoven én de mensen voor de buis te imponeren met hun indrukwekkende bakcreaties. Presentator André van Duin zal ook weer van de partij zijn om Heel Holland Bakt in goede banen te leiden.

De allereerste opdracht is afgetopt met frambozen

In het jubileumseizoen storten de bakkers zich als eerste op de populairste taart van het programma: de leadertaart! Een aantrekkelijk uitziende taart met praliné en frambozen.

Deze taart is naar recept van Robèrt en kun je nu alvast thuis bakken. Je maakt hem met chocolademousse en frambozenmousse. De pralinébodem van amandel en chocolade geeft hem extra cachet. Top ‘m af met een gulle hoeveelheid frambozen. Bakkers klaar? Bakken maar!

De leadertaart uit Heel Holland Bakt

Het recept voor deze taart staat op de website van Heel Holland Bakt en vind je hier.

Heel holland bakt jury