dit vind je in delicious.januari

dit vind je in delicious.januari

Het nieuwe jaar is aangebroken, en dat vraagt om een frisse start. Wij helpen je op weg met een echte kick-start. Gezond, no-waist en low budget zijn de thema’s van het delicious. januari nummer. Hier alvast een voorproefje!

Bestel het nummer hier om het nieuwe jaar culinair te beginnen!

Lekker pittig

De Koreaanse keuken is terecht een grote hit. Het is ultiem comfortfood met een flinke dosis umami en pit. We delen 7 recepten – van kimchi jigae en baesuk tot gamjajeon – de easy introductie die je goed kan gebruiken als je bekend wil raken met de fantastische smaken van het land.

Julie’s twist

Julie kookt het liefst simpel & snel maar wel origineel. Deze maand houdt ze ook het budget in het oog. Haar doordeweekse gerechten zet je binnen 20 minuten (!) op tafel en voor haar weekendmenu betaal je max 30 euro. Dat is pas een goed begin van het nieuwe jaar!

Blad op je bord

Als er buiten geen groen blaadje meer te zien is, compenseer je dat met snelle doordeweekse groentegerechten uit Australië. Dus leef je uit met asperges, peultjes, snijbiet, erwtjes, prei, bos-ui, komkommer en handenvol geurige groene kruiden.

30 planten per week

Hugh Fearnley-Whittingstall, de beroemde Britse kookboekschrijver en tv-persoonlijkheid, maakte een boek met 100 gerechten om onze gezondheid en energie een flinke boost te geven. Met zijn boek moet het een makkie worden om minstens 30 planten per week te eten. 5x groente à la Hugh, van gerookte vis-in-het-groen-taart tot koolpakketjes met lamsgehakt en parelgerst!

Restjes dag: safe the rest for last

Potjes waar nog een paar lepels in zit, een halve avocado die ligt te wachten, wat verse kruiden… Met deze recepten maak je alle restjes uit je (koel)kast op. Zo hoef je niets weg te gooien, en het smaakt ook nog eens goed: van pickles van ijsbergsla tot misokoekjes tot heerlijke maaltijd-graansalade.

De wereld rond

Geen kaassaus te bekennen in deze gerechten met bloemkool in de hoofdrol! Wij laten onze vertrouwde Hollandse groente namelijk alle hoeken van de wereld zien. Wat dacht je van een complete bloemkool uit de oven met Japanse touch van miso-saus, op zijn Midden-Oosters in een traybake met granaatappel of een elegante Franse versie in tarte tatin?

Koken á la minute

Of je nu een lange werkdag, een hectische tijd met je gezin of sowieso druk bent, ’s avonds wil je snel wat goeds koken. Donna Hay laat in haar nieuwste kookboek Too Easy zien hoe je – met wat je al in huis hebt – iets lekkers op tafel zet.

Dit en nog veel meer in het delicious.januari nummer. Bestel ‘m hier!