de opvolger van Jamie Oliver is nog maar 12 jaar oud

Wie Jamie Oliver als beste zou kunnen opvolgen? Nou, de volgende Oliver natuurlijk! Als er iemand is die al jaren een zeer intensief kijkje in de keuken krijgt van de geliefde chef, is het Jamies zoon Buddy Oliver wel. 

Jong geleerd

Hij is nog maar 12 jaar oud, maar kookt nu al – niet geheel verrassend – de sterren van de hemel. En daar hoor je niemand over klagen, want de liefde voor koken kan niet vroeg genoeg beginnen!

Dat Buddy warm is gemaakt voor koken, ligt mooi in het verlengde van Jamies stevige strijd tegen vette schoolhappen. Hij snapt als geen ander dat vroeg starten met goed eten goud waard is. Jamie: ‘Dan heb je de grootste kans op een gezond leven’.

Jamie Olivers kinderkookclub

De kleine (of moeten we inmiddels grote zeggen?) Buddy heeft zijn eigen Instagram-account. Hier deelt hij recepten en video’s, die onderdeel uitmaken van de kinderkookclub van de Olivers. Met zijn enthousiasme krijgt zoon Buddy hordes kinderen de keuken in – er zijn zo’n 81.000 fans die de keukenavonturen volgen! Ook wordt elke maand een jonge keukenheld in het zonnetje gezet. 

De appel valt écht niet ver van de boom, want Buddy gooit af en toe ook de iconische uitspraken van zijn beroemde vader op tafel. “THAT my friends, is delicious”. Dat klonk al lekker uit de mond van Jamie, maar het is al helemaal voortreffelijk wanneer Buddy ermee aan de haal gaat.

Zo lijkt hij al snel een kleine kloon van zijn vader, maar we weten zeker dat Buddy uiteindelijk zijn eigen stijl ontwikkelt. Daar heeft hij als natuurtalent alleen even wat tijd voor nodig (tot het moment dat Jamie met pensioen gaat).

Lekker meekoken met Buddy Oliver

Enthousiast geworden van deze heerlijke vader-zoon samenwerking? Volg CookingBuddies dan op Instagram, doe lekker mee met de challenges en gebruik op social media de hashtag #CookingBuddies.

Buddy Oliver son Jamie Oliver