culi-tip: ga eten bij sterrenchef Emile van der Staak en Freddy Tratlehner in ARTIS

Nog geen plannen voor komende week? Je kunt naar het Artisplein in ARTIS, daar worden drie diners georganiseerd met als thema ‘De heruitvinding van ons eten’. Hoe dat eruit ziet? Sterrenchef Emile van der Staak en Freddy Tratlehner laten het je zien en proeven.

Waar ken je die twee ook alweer van? Van der Staak is sterrenchef bij het met twee sterren bekroonde De Nieuwe Winkel en Tratlehner ken je van De Jeugd van Tegenwoordig en De Nieuwe Keuken. Dat het lekker gaat worden, moge duidelijk zijn.

Op 18, 19 en 20 juni geniet je van een volledig plantaardig viergangenmenu. Iedere gang staat in het teken van een nieuwe manier om naar ons voedsel en de relatie daarvan met de wereld om ons heen te kijken.

Aardbewoners Festival

De diners zijn onderdeel van het Aardbewoners Festival, dat van 15 tot 13 juni plaatsvindt in ARTIS, Amsterdam. Het menu moet een brug slaan met de praktijk, zodat je thuis ook bewuste en smaakvolle keuzes kunt maken. Belangrijk want: onbewust maken we zo’n 200 voedselkeuzes per dag die stuk voor stuk van invloed zijn op de planeet.

Inspiratie voor het menu vonden de twee chefs in alles wat er in ARTIS groeit en bloeit: planten, bomen en zelfs schimmels. Van der Staak: ‘We duiken in de haast oneindige botanische schatkamer en ontdekken prachtige gerechten die niet alleen gezond zijn voor mens en planeet, maar vooral ook verrukkelijk smaken.’

Nieuwsgierig geworden?

Wat en waar: Dineren op Artisplein, ARTIS, Amsterdam

Wanneer: 18, 19 en 20 juni

Hoe laat: van 19.00 tot 21.30 uur, inloop vanaf 18.30 uur

Kosten en reserveren: € 150, kaarten bestel je op Artis.nl

Freddy en Emile