Deze challenge roept Nederlanders op om één week lang gezond te snoepen

Veel mensen maken zich er schuldig aan: vaker snoepen sinds de coronacrisis. De huidige lockdown met het verplichte thuiswerken helpt ook niet echt mee: je ritme is weggevallen en je wordt continu geconfronteerd met al het lekkers in de voorraadkast. Herkenbaar? Doe mee aan de challenge: één week goed snoepen!

Lees ook: hoe vers zijn diepvriesgroenten en groenten uit blik?

Week van Snoep Goed

Wekelijks wordt er in Nederland 1.846.199 kilo aan snoep gegeten, dat blijkt uit cijfers van het RIVM. ”Een verandering in ons snoepgedrag is dus nodig”, aldus de initiatiefnemers van de nationale ‘Week van Snoep Goed’. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor een gezonder voedingspatroon dat juist in deze coronatijd belangrijker is dan ooit. Hoe het werkt? Nederland wordt 7 dagen lang uitgedaagd ongezonde snoep- en snackproducten te vervangen voor verantwoorde alternatieven. Zo vervang je frisdrank voor een glas water en diepvries fruit, het bakje chips voor zelfgebakken groente chips en een snoepje voor een lekkere fruitsnack.

Koekjes, chocolade & chips

Voor wie denkt dat het allemaal wel meevalt met het snoepen, hier wat harde cijfers. Tijdens deze coronacrisis is 18% van de Nederlanders meer gaan snoepen en snacken; vooral koekjes, chocolade en zoutjes of chips zijn populair. Daarnaast vindt 7% het überhaupt moeilijk te kiezen voor gezond eten. Over de gehele coronaperiode is 17% aangekomen en is 5% aangekomen maar weer terug op het oude gewicht.

#iksnoepgoed

De Nationale Week van Snoep Goed vindt plaats van 18 tot en met 24 januari. Een week waarin het er om draait om (samen met het hele gezin) een week lang geen ongezonde tussendoortjes te eten. Kijk hier voor meer informatie en doe mee!

Beeld: Pressure Amsterdam

Snoep goed - delicious