Winterpret met whisky, kaas en seizoensgroenten. Als we delicious.februari moeten opsommen in zes woorden, dan komen we waarschijnlijk hierop uit.
‘Een oppepper op gure dagen is kaas. Gesmolten, knisperend krokant gebakken, straight up of gewoon puur: net als bij whisky kies je zelf jouw formule,’ zegt hoofdredacteur Karolien in haar editorial.
Kaas en whisky dus, maar wat kun je nou nog meer verwachten in dit nummer?
Inspiratie voor wintergroenten
Geef biet, schorseneren, aardpeer, prei en kool extra glans in bijvoorbeeld plaattaart, panzanella, gratin, traybake en rösti.
De kracht van kaas, dus
Soep met parmezaan, brood met Saint Albray of lamsstoof met galotyri.
Heel veel Italiaans, zoet en hartig
Met ricotta, gorgonzola, fontina of taleggio verandert alles in goud.
Janneke kookt voor de allerlaatste keer dit nummer
Maar zoals altijd: verrukkelijk.
We serveren borden vol India met lekker veel specerijen
Maak groentepakora’s, curry of gril garam masala-kip.
Rutger bakt cheesecake-brownies
De optelsom van twee favorieten.
En ja, je had de whisky nog tegoed. We maken heerlijke wintertoetjes met het drankje
En verder vind je in dit nummer nog heel veel meer. Wat dacht je van onze hotspots, food-update, interview met een culi en de beste Be a better cook-tips.