ontdek de deli-wereld in het nieuwe nummer van delicious.

DELI-cious! Deze maand staan er easy lente delicatessen op het menu. Haal een paar top-ingrediënten bij je favoriete deli (we delen onze favo’s) en maak het af met een delicious. recept. Van gebakjes met heel veel laagjes, eieren, comfort food tot snelle noedels; dit kun je nog meer verwachten.

Koop het april-nummer in de winkel, of bestel hem direct online.

Deli à la Janneke

Janneke Philippi houdt van verwengerechten die zo van de deli hadden kunnen zijn. Lekker doordeweeks en voor het weekend wat luxer met asperges of lam.

Een ei hoort erbij, vooral in de Franse keuken

Niet alleen omdat het pasen wordt, deze Franse lunchgerechten met ei zijn eigenlijk altijd lekker: gepocheerd, in gratin, als opgerolde omelet of door je salade met knapperige spekjes en jus.

Rutger bakt een paasbest vlechtbrood met een hartige vulling

Perfect voor je feestbrunch: deze broodvlecht met beenham, gruyère en spinazie. Of maak alleen het deeg als basis en kies je eigen vulling: pulled chicken bijvoorbeeld. Rutger: ‘De smaken van dit gevulde brood doen me erg denken aan die van een croque monsieur. Heerlijk!’

(Her)ontdek custard, dat fluweelzacht en zoet smaakt in homemade toetjes als cake, citroentaart, ijs en pastei.

Onze favoriet die je zeker moet maken: zwarte yuzutaart met sesamzaad.

Noedels: jouw favoriet in soep, salade of omelet

Ontdek je favoriete soort en maak een omelet met eend & crispy glasnoedels, een noedelsalade met kip & sesamdressing of pittige noedelsoep.

Verse pasta van de deli is de basis van deze snelle pasta recepten

Beetje van de deli plus wat van jezelf; je haalt gevulde pasta, doet bijvoorbeeld ravioli in je salade of maakt te lekkere ravioli-lasagne in de oven.

Ga op reis in je eigen keuken en bak thuis iets lekker luchtigs en superknapperigs, van Hongaarse strudel tot Iraanse walnoot-pasteitjes.

Kook de Moorse recepten van Sam en Sam Clark, die er een kookboek mee vulden, toen hun restaurant Moro gesloten was tijdens de pandemie.

Bestel het magazine hier!

cover april-nummer