bij deze Chinese restaurants in Den Haag en Amsterdam eet je heet & authentiek

bij deze Chinese restaurants in Den Haag en Amsterdam eet je heet & authentiek
FuLu Mandarijn

We gaan uit eten en bestellen menu’s vol spice. Voor verkwikkende gerechten met lekker veel chili en szechuanpeper schuiven we aan bij deze twee Chinese restaurants.

Kun je wel een goed lijstje gebruiken met adressen waar je verrukkelijk Mexicaans eet (elotes, totopos, en taco’s met gestoofd wild zwijn), waar je aanschuift voor börek met gepocheerd ei en verse simit, of dé plek voor samosa’s dal tadka & paneer mastani – open dan het nieuwe nummer van delicious. of shop ‘m hier.

FuLu Mandarijn

Shi Kitchen in Den Haag

 Kan het je niet heet en spicy genoeg zijn? Shi Kitchen in Den Haag – dichtbij Chinatown – geeft je een authentieke kijk op Chinees comfort- en streetfood in moderne setting. Alles geserveerd met een dosis pit zoals dat gewoon is in Sichuan. Denk aan smashed cucumber salad met rode peper, een bordje Sichuan chopped chicken of spicy wontons in red chili sauce.

Mocht je nog twijfelen aan de authenticiteit dan spreekt het menu boekdelen. Want je kunt hier ook gewoon een bordje ontbeende kippentenen met pepers of pittige varkensingewanden bestellen. shikitchen.nl

Shi Kitchen in Den Haag

FuLu Mandarijn in Amsterdam

FuLu Mandarijn in Amsterdam is een instituut. Ze koken al 40 jaar traditionele gerechten uit Sichuan. Wil je de Chinese keuken op hoog niveau ervaren, dan is dit drie verdiepingen tellende restaurant een must. Het menu is verkwikkend pittig, hoog op smaak en puur, met veel szechuanpeper.

FuLu Mandarijn

Schuif op Chinese wijze aan bij een van de grote ronde tafels, waar je de gerechten deelt. Start bijvoorbeeld met pittige zure soep en ga dan voor dungesneden dubbel gebakken varkensbuik met crispy chilisaus of forse zeebaars met FuLu mandarijnsaus. fulumandarijn.com

Zelf aan de slag met gerechten uit de keuken van het Chinese restaurant?

siu mai met kip-shiitake-vulling
Chinezen zijn echte lekkerbekken en grijpen elke feestdag aan om uit te pakken. Pekingeend, siu mai met kip-shiitake-vulling, spareribs, salade, rijst en veel meer worden op de draaischijf op tafel gezet, zodat iedereen zich makkelijk kan bedienen. Draaien maar!
naar recept
siu mai met kip-shiitake-vulling
congee met lap cheong & garnalen
Chinese varkensworstjes – lap cheong – smaken fantastisch in congee, dat in dit recept een heerlijke, hartige, aangeklede soep is geworden.
naar recept
congee
tjap tjoy
Weer zo'n gerecht uit de unieke Chinees-Nederlandse keuken. Tjap tjoy staat strak van de groenten en is misschien wel het gezondste gerecht dat je kunt bestellen bij het Chin. Ind. Restaurant.
naar recept

Lees ook: 4x custard cake – van pastel de nata tot Chinees custard cakeje