Weekendtip: deze zondag komt SkateCafe in actie voor Australië

Het lijkt al weer even geleden dat de bosbranden in Australië in het nieuws waren, maar dat betekent niet dat de problemen nu voorbij zijn. Daarom organiseert SkateCafe – samen met Amsterdamse Australiërs – op zondag 16 februari een inzamelingsactie om geld op te halen voor het getroffen Australië. 

Rise from the ashes

Met de actie ‘Rise from the ashes’ wordt er aandacht gevraagd voor de bosbranden in Australië: ”De branden woeden nog altijd, er ontstaan steeds meer secundaire problemen en de wederopbouw zal nog vele maanden dan wel jaren in beslag nemen. Dit laat bij mij, en een aantal Australische vrienden hier in Amsterdam, een machteloos gevoel achter. Dus komen wij in actie”, vertelt Chantal Ebbinge, één van de initiatiefnemers. Een middag vol heerlijk eten, kunst en muziek met een Australisch tintje. Het doel: zoveel mogelijk geld op te halen voor Australië.

Lunch en mimosa’s

Vanaf 14.00 uur ben je welkom in het SkateCafe voor een ‘late lunch’, verzorgd door de Australische chef Lucas Jeffries. Jeffries kookt zo veel mogelijk no-waste en serveert zondag een vegetarische lunch met onder andere zuurdesembrood met Gouda kaas, gruyère en champignons. Handgesneden rode bieten chips, ingelegd zuur en seizoensgroente. Als dessert serveert hij winter pavlova én er zijn Bloody Mary’s en Mimosa’s!

Sourdough SkateCafe - delicious    Pavlova SkateCafe - delicious

Alle winst van de tickets, het eten en de bar gaat naar twee lokale doelen; FIRE RELIEF FUND FOR FIRST NATIONS COMMUNITIES en WIRES. De totale opbrengst zal in de week na het event bekend worden gemaakt via facebook en gelijkwaardig verdeeld worden over de twee doelen.

Tickets zijn hier te koop.