Dít zijn de leukste foodfestivals van dit weekend | 15-17 juni

Het foodtruckseizoen is in volle gang en er lijken meer festivals dan ooit plaats te vinden. Daar zijn wij maar al te blij mee, uiteraard. Ook dit weekend zijn weer overal in het land foodevenementen te vinden. Wij lichten de leukste uit!

FeelGood Market – Eindhoven

feelgood market eindhoven

Iedere derde zondag van de maand vindt op Strijp-S de FeelGood Market plaats. Hier struin je langs heel veel kraampjes met eigenzinnige creaties van designers en creatievelingen, volg je workshops en kun je genieten van het eten van uiteenlopende foodstands. Van kombucha tot streekbier en van ambachtelijk gebak tot sappige burgers.

Waar: Ketelhuisplein/Klokgebouw, Strijp-S Eindhoven
Wanneer: zondag 17 juni (en iedere derde zondag van de maand)
Entree: Gratis
Info: feelgoodmarket.nl

Dinner at the Parc – Broekhuizen

foodfestivals - delicious

Voor luxe gerechten van verschillende internationale Michelin chefs ga je naar Parc Broekhuizen. De 23 chef-koks die meedoen aan dit evenement hebben in totaal maar liefst 31(!) Michelinsterren.

Waar: Parc Broekhuizen, Leersum
Wanneer: 15-18 juni
Entree: Helaas is dit evenement uitverkocht
Info: dinnerattheparc.nl

Rotterdamse Oogst – Rotterdam

rotterdamse oogst

Op het Noordplein in Rotterdam komen iedere zaterdag boeren uit de buurt bij elkaar voor Rotterdamse Oogst. Hier verkopen ze hun verse groenten, fruit, brood en zuivelproducten. Een sfeervolle buurtmarkt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan.

Waar: Noordplein, Rotterdam
Wanneer: 16 juni (iedere zaterdag)
Info: rotterdamseoogst.nl

Urker Visfood Festival – Urk

Urker visfood festival

Dat ze in Urk hele goede vis hebben, is niet verrassend. Het Urker Visfood Festival wel! Dit weekend wordt de eerste editie gehouden. Foodondernemers uit Urk en de Noordoostpolder maken de mooiste visgerechten op de havenkade. Daarnaast zijn er allerlei vissersboten te bekijken en kan een verhalenroute bewandeld worden.

Waar: Dormakade, Urk
Wanneer: 15 + 16 juni
Info: visfoodfestival.nl

rotterdamse oogst