delicious. proeft: Drie Daken Diner in Amsterdam

delicious. is altijd in voor iets nieuws! Dus de uitnodiging voor een botanisch Drie Daken Diner met beer pairing namen we spontaan aan. Dit alles als voorproefje op het Rooftop Festival ROEF op 22 juni aanstaande én om een nieuwe serie botanische pop up diners van Lowlander Beer af te trappen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is nieuwsgierigheid (altijd goed), helder weer (uitzicht) lekkere trek (bijzondere hapjes en drankjes) en een fiets (fris/gezond vervoer)! 

ROEF, Lowlander Beer en Creative Chef organiseren de eerste editie van het Daken Diner. Op 3 Amsterdamse rooftops wordt een driegangendiner gecombineerd met botanisch Lowlander bier én bijzondere vergezichten. Tussen de gerechten door fiets je samen naar de volgende daklocatie.

Start op de 21e etage 

ROESTHet nieuwe QO Amsterdam heeft een van de hoogste daken van de stad. De lift zoeft ons naar de 21e etage, waar aan de bar van restaurant Juniper & Kin beertails worden geschonken met onder meer Lowlander White Ale en anijsbasilicumbloemetjes van kruidenkweek van het eigen dak. Ook de muziek reist mee, de jazzy sound wordt vervoerd op een vouwfiets met grote manden compleet met sfeerverlichting. De amuse  is gemaakt met verse ingrediënten uit eigen dakkas.

 

ROEF

Dan is het tijd voor het eerste fiets-intermezzo; je voelt direct een soort saamhorigheid, het doel is de volgende gang op het groene dak van het Zuid Park. Jasper Udink ten Cate, kortweg Creative Chef, ontvangt ons en zet zijn filosofie uiteen. En dan a table, een geweldig lange tafel waar deze chef zijn seizoensgerechten laat proeven. Bijzonder hoe goed hij de smaken heeft afgestemd op de botanisch gebrouwen Lowlander biertjes, een Pale Ale met bijvoorbeeld bloedsinaasappel, grapefruit en sumac en de I.P.A. met korianderzaad en witte thee. Ook fijn; er is live muziek die de sfeer nog meer verhoogt op dit groene dakterras.

Maak de cirkel rond

ROEF

Voor de laatste gang moeten we wat langer in de trappers, maar dit is een mooie groene route en eigenlijk heel aangenaam als beweging tussendoor. Circl op de Amsterdamse Zuidas serveert het dessert, naast Lowlander’s Poorter gebrouwen met zoethout en vanille. Wat een gave tuin en overdekt paviljoen hebben al die kantoren daar! Ook hier krijgen we een uitleg over de achterliggende ideeën; hier staan duurzaamheid en no waste heel hoog op de agenda.

 

Het Drie Daken Diner is het voorproefje van Rooftop Festival ROEF. Het Rooftop Festival is vrijdag op 22 juni van 17-23 uur op 20 Amsterdamse daken. Tickets voor dit festival kosten € 15, te koop via roefamsterdam.nl

Voor Lowlander Beer is het Drie Daken Diner de start van een nieuwe serie Botanical Brew Kitchen-pop ups waar botanische bier & food pairing centraal staan. In Rotterdam, Utrecht, Amsterdam op bijzondere locaties. Per avond is een zeer gelimiteerd aantal tickets verkrijgbaar; voor € 59 krijg je een viergangen diner met bijpassende Lowlander bieren. Locaties, data en tickets vind je op lowlanderbeer.com.

driedakendiner