Wijnliefhebbers opgelet: hier haal jij vanaf nu je wijn

Zorgen dat je wijn in huis hebt waar je blij van wordt: in tijden van corona misschien wel belangrijker dan ooit. Maar, waar moet je dan precies zijn? In café delicious houden we je altijd op de hoogte van de laatste trends op het gebied van bier, cocktails en in dit geval wijn. 

Lees ook: 7x rode wijn voor bij comfortfood.

Vinobox wijnabonnement

Voor iedereen die van wijn houdt (kenner of niet) is een Vinobox wijnabonnement leuk! Om zelf te proberen of cadeau te doen. Wij proefden een aantal wijnen uit de box en dat smaakte naar meer. Het werkt heel simpel. Op de site geef je aan of de box voor jezelf is of voor een ander. Daarna kun je kiezen uit verschillende combinaties. Bijvoorbeeld alleen wit of rosé, maar ook wit & rosé, rood & wit, alleen rood etc. Je kunt aangeven hoeveel flessen je per maand wilt ontvangen (minimaal 3 en maximaal 6) en binnen welk smaakprofiel. Hierbij geef je aan waar je voorkeur naar uitgaat of kun je via een quiz uitvinden welk profiel het beste bij jou past. Naast het smaakprofiel kun je ook aangeven of je een toegankelijke wijn wilt, een complexe of iets ertussenin.

Nadat je de box ontvangen hebt, kun je in je account bijhouden wat je van de wijn vond. Slim, want op basis daarvan wordt de maand erna nieuwe wijn voor je geselecteerd. Het leuke hiervan is dat je altijd verrast wordt met een nieuwe wijn en spelenderwijs nieuwe wijnen en smaken leert ontdekken. Je hebt een Vinobox abonnement vanaf € 29,95 per maand en het kan elk moment worden stopgezet of gepauzeerd.

Wijnwinkel A sense of place

Soms loop je ergens binnen en word je blij én hebberig tegelijk. Dat gebeurde ons toen we binnenliepen bij A sense of place, een kleine, maar fijne, wijnwinkel in de Gierstraat in Haarlem. Wat een bezoek van 5 minuten had moeten worden, we wisten namelijk welke wijn we wilden, werd al gauw een half uur. Eigenaar Markus Praat hield niet op met praten, en dat bedoelen we positief. Nadat hij 6 maanden in een wijnwinkel in Brooklyn New York had gewerkt, keerde hij terug naar Nederland en startte hij de A sense of place, een wijnwinkel waar alleen natuurwijnen worden verkocht. Klinkt misschien hoogdravend, maar eigenlijk is natuurwijn gewoon wijn waar niet mee ‘geknoeid’ is. Dat betekent geen rare chemische toevoegingen en nauwelijks gebruik van sulfiet. Wat overblijft is een fles waarin het DNA van de druif, het terroir en de vaardigheid van de wijnmaker samenkomen en gebotteld zijn. Maar deze wijnwinkel gaat nog een stapje verder en heeft de misie om onze footprint zo laag mogelijk te houden én toch te genieten.

Wij proefden de Clos Saint Fiacre Orléans Blanc (€ 12) en Domaine Oregeau Anjou Blanc En Chenin (€ 16). De eerste is gemaakt van chardonnay-druiven, is fijn en toegankelijk, combineert moeiteloos met diverse gerechten én kan zowel bij de borrel als het avondeten worden geschonken. De Anjou Blanc En Chenin heeft heel veel fijne lekkere laagjes waarin je rijp steenfruit en gedroogde abrikoos proeft. Fantastisch bij vis, schaal- en schelpdieren én gevogelte.

Markus verkoopt niet alleen wijn, maar ook fantastische cider, van o.a. Elegast. Daarnaast maakt hij zelf cider van appels van het nabijgelegen landgoed Elswout. Wijn bestellen en meer weten over A sense of place? Kik hier.

Tekst: Minta Nicolai. Beeld: Vinobox

Dit artikel en nog veel vind je in  delicious. magazine nr. 2 ‘Het grote verwennummer’ – februari 2021.
Cover 2021-02 - delicious

vinobox-wijn-delicious