tony’s chocolonely chocoladewinkel en een pompoentjes pop-up

Houd jij ook zo van chocolade en pompoen? Dan heb je geluk, want het is weer tijd voor twee nieuwe eetplekken. Tony Chocolonely en Klein is Fijn Pompoenfestijn openen deze week hun deuren.

Krijg jij ook geen genoeg van pompoen? Lees dan hier ons recept voor een hartverwarmende pompoensoep.

Tony’s Store
Op het kantoor van Tony Chocolonely ben je altijd welkom om het verhaal te horen achter hun (op weg naar) 100% slaafvrije chocolade. Sinds gisteren mag je ook in hun snoeppaleis komen: Tony’s Store. Hier proef je de nieuwe smaken: pure chocolade + gember + citroen, witte chocolade + wortel + walnoot en melkchocolade + cola. En alle andere smaken zijn er natuurlijk ook.  De cacaobonen voor hun chocolade kopen ze in bij leveranciers uit Ghana en Ivoorkust. Bekijk vooral ook de automaat vol chocoladerepen, die een beleving op zich is. Naast alle repen vind je in de winkel exclusieve items, zoals Tony’s Chocolonely-notebook, Tiny Tony-rompers en een echte Tony Chocolonely-tas. Dé winkel voor wie één wikkel Tony’s niet genoeg is!

Tony’s Store, Polonceaukade 12, Amsterdam

kromkommerKlein is Fijn Pompoenfestijn
Feest voor pompoenliefhebbers! Van 28 t/m 31 oktober is er in de Y-passage van het Amsterdam Centraal station, pop-up store Klein is Fijn Pompoenfestijn. De pop-up is een initiatief van Kromkommer, een team dat zich inzet om voedselverspilling tegen te gaan. Zo wordt er jaarlijks 10% van de pompoenen in Nederland weggegooid, omdat ze niet voldoen aan de juiste maten. In de tijdelijke winkel koop je kleine pompoenen en eet je de nieuwe hartverwarmende oosterse pompoensoep van Kromkommer. Deze heerlijk zachte soep bestaat uit een scheut kokosmelk, koriander, gember en komijn. Op naar de Y-passage!

Klein is Fijn Pompoenfestijn, Y-passage Amsterdam Centraal, Amsterdam

TEKST ROSA LEE SZARZYNSKI

tony's chocolonely