signature dish met Kikkoman

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voor de tweede keer werd op een koude maar zonnige zaterdag de Kikkoman Receptenwedstrijd 2016 gehouden. Vijf finale-kandidaten kregen de kans hun signature dish te koken in de indrukwekkende kookstudio van Hotel Okura. Hun opdracht? Kook je favoriete, makkelijke homemade recept met Kikkoman sojasaus.

delicious. hoofdredacteur Makkie Mulder: ’Samen met twee sterrenchefs Onno Kokmeijer (Ciel Blue) en Masanori Tomikawa (Yamazoto) van Hotel Okura en Louise van den Berg, de winnares van vorig jaar, heb ik de gerechten geproefd. Ze werden beoordeeld op maakbaarheid, presentatie, originaliteit, het creatieve gebruik van sojasaus en natuurlijk smaak.

Carmen van Ginkel maakte een prachtige Oosterse lasagne, Jodi Leunissen een frisse noedelsalade met bavette, Rico Bongaarts verraste met gegrilde zalm met aubergine en rode biet, Nelle Bijnens mixte zoete aardappels met het bittere van gember met het zoute van sojasaus en Bert Dozeman verwerkte Kikkoman sojasaus heel creatief in zoete aardappelbitterballen en tonijnbitterballen.kikkoman

90 minuten kregen de kandidaten om hun creativiteit om te zetten in een imponerend gerecht. Er werd zeer geconcentreerd gewerkt, de bitterballen moesten een keer over want het vet was te heet, dat werd nog spannend, maar het lukte om op tijd 5 mooie gerechten te presenteren aan de jury die inmiddels wel trek had in een lekker hapje.

kikkomanNelle Bijnens wist de jury te imponeren met haar fijn opgemaakte bord waarop alle onderdelen apart al heerlijk waren en bij elkaar een feestje. De saus waarin ze de sojasaus verwerkte, paste perfect bij de verschillende smaken. Zij werd beloond met 2 tickets naar Japan en komt vandaag in de delicous.keuken haar winnende recept nogmaals koken. Haar gerecht met recept staat straks in delicious.januari 2017.

De andere vier recepten  ̶  allemaal het maken zeker waard  ̶  vind je hier

kikkoman