smelt jij voor roze chocolade?

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

We lezen overal over een nieuwe ontdekking: roze chocolade. Daar willen natuurlijk het fijne van weten. Waar komt de kleur vandaan? Worden er speciale ingrediënten aan de chocolade toegevoegd? En vooral hoe smaakt zo’n roze reep dan?

Hoe zou deze chocoladetaart eruit zien met roze chocolade?

zwitsers ontdekken roze chocolade

Na melk, puur en witte chocolade komt de  Zwitserse chocoladefabrikant  Barry Callebaut met een nieuwe, roze, variant: ruby chocolate. Per toeval ontdekte de chocoladeontwikkelaar meer dan tien jaar geleden tijdens een onderzoek naar nieuwe cacaobonen dat de ruby cacaoboon unieke eigenschappen heeft. Dat het nog zo lang duurde voordat de roze chocolade op de markt werd gebracht komt doordat er nog veel meer onderzoek nodig was.

De kleur doet vermoeden dat er allerlei synthetische stoffen zijn gebruikt, maar dat is absoluut niet het geval. Tijdens de bewerking van de ruby cacaoboon komt er een poeder vrij dat als kleurstof wordt gebruikt met de roze repen.

De smaak is lichtzuur en doet het meest denken aan witte chocolade verrijkt met bosbessen. Maar die zitten er niet in. Volgens de makers heeft de ruby-cacaoboon van nature een fris en fruitig karakter. Dat proef je terug.

Voorlopig is de roze chocolade nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar waarschijnlijk gaat dat niet lang meer duren. Wij zijn erg benieuwd of ruby chocolade over een paar jaar nét zo normaal is als melk, wit en puur… Wat denk jij?

TEKST ROOS VOLKERS BEELD BARRY CALLEBAUT BEWERKING MARION DEBOER

Chocoholics kunnen ook in onze webshop hun hart ophalen. Bestel hier een van onze chocopasta’s of chocoblokken. Ook leuk om cadeau te doen!

roze chocolade