pasta van stefano cavallari

Kookboekenfans opgelet! Van 5 tot en met 13 november is de Kookboeken7daagse. Veel kookwinkels, restaurants, warenhuizen en kookstudio’s staan dan in het teken van de beste, lekkerste en bijzonderste kookboeken. Ontmoet auteurs als Onno Kleyn van wie net De Grote Kleyn verscheen, delicious. friend Yvette van Boven die de ene bestseller naar de andere aflevert, of proef de zuurkoolkroketten uit Zuur van delicious. redacteur Bas Robben.

De hele week tippen wij ónze favoriete kookboeken. Dit keer: Pasta van Stefano Cavallari.

Zin in Pasta? Wij delen een recept uit Pasta.

pasta

Bij de Spaghetteria in Amsterdam schuif je aan bij een van de lange tafels om gezellig te eten. Dagelijks kun je kiezen uit zes heerlijke pasta’s, zoals pappardelle met vleesragout. Door het succes van de Spaghetteria-zaken ontstond bij chef-kok Stefano Cavallari het idee om een kookboek te schrijven. Vanwege de onopvallende, simpele witte kaft, zul je het boek in eerste instantie misschien voorbij lopen, maar zodra je het kookboek openslaat, ben je verkocht. De recepten zijn eenvoudig, maar heerlijk en de kleurrijke fotografie is fantastisch.

In Pasta deelt Stefano zijn jeugdherinneringen met je. Hij schrijft zo beeldend dat je voor je ziet hoe hij zijn oma hielp in de keuken, hoe hij het deeg kneedde, uitrolde en vervolgens onder de bloem zat. Stefano heeft aan elke pastaliefhebber gedacht. Van spaghetti tot ravioli en van tortelloni tot garanelli, elke pastasoort komt aan bod. En of het nou vis, vlees of groente is, voor elk ingrediënt staat er een pasta in.

Stefano leert je de basisregels voor het maken van de pasta, vertelt je over herkomst van de soorten pasta’s en over de verschillende soorten kaas. Bij elk recept staan pakkende intro’s waarin precies staat wat voor smaak het pastagerecht heeft. Naast recepten voor de meer eenvoudige ravioli in botersaus met salie en linquine vongole geeft Stefano je ook recepten voor bijzondere pasta’s zoals de tagliolini met vijgen en gorgonzola, of een tortelloni verdi met parelhoen en rozijnen. Een aanwinst voor je boekenkast, dit kookboek. Wij willen er alles uit koken!

TEKST ROSA LEE SZARZYNSKI FOTOGRAFIE WIJZIJNKEES.NL

pasta