5x deze foodseries op Netflix moet je gezien hebben

Van échte Napolitaanse pizza tot de allerbeste taco’s uit Mexico. We hebben een lijstje gemaakt met de lekkerste series over ons favoriete onderwerp: eten. Sit back & relax, want dit zijn de leukste foodseries op Netflix. 

Ook leuk: 6x de leukste en smakelijkste culi-podcasts

Foodseries op Netflix

1. The Chef Show

In The Chef Show koken Chef-regisseur Jon Favreau en foodtruckkok Roy Choi elke aflevering met een andere culinaire held. Van sterrenchef Wolfgang Puck tot zuurdesembakker Chad Robertson, de meest uiteenlopende mensen komen voorbij. Leidraad is hun passie voor lekker eten en dat willen delen met de wereld. Likkenbaarden gegarandeerd.

2. Ugly delicious

In Ugly delicious gaat Koreaans-Amerikaanse chef David Chang de hele wereld over, op zoek naar het lekkerste eten. In acht afleveringen neemt Chang je mee in de geschiedenis van één product zoals pizza. Is de echte Napolitaanse pizza lekkerder dan een pizza die je in New York eet? In de laatste aflevering voert hij de ultieme strijd: Italiaans gevulde pasta versus Aziatische dumplings. Wordt het xiaolongbao of toch tortellini?

3. Street Food Asia & Street Food Latin America

Zoals de naam al doet vermoeden gaat Street Food Asia over street food! Terwijl het water je bij de eerste beelden al in de mond loopt leer je alles over het bekende street food in steden als Jogyakarta, Osaka, Delhi en Seoul.

In het seizoen over Latin America draaien de afleveringen vanzelfsprekend over steden in Latijns Amerika. Denk aan Lima, Bogota, Salvador en Buenos Aires.

4. Las Crónicas Del Taco

Taco’s zijn een symbolisch gerecht in Mexico. In Mexico-stad worden op veel plekken ‘tacos al pastor’ gegeten. Niet zo gek dat taco’s hét streetfood van deze stad zijn: ze zijn lekker, voedzaam én goedkoop. Elke aflevering is een ode aan een ander type taco: er gaat een wereld voor je open! Las Crónicas Del Taco is een must-see voor taco lovers. Je leert alles over de geschiedenis van dit heerlijke gerecht, hoe je ‘m maakt en nog veel meer.

5. Salt fat acid heat

De Amerikaanse Samin Nosrat leverde niet alleen een fantastisch kookboek af, maar ook onze nieuwe Netflix-lieveling: Salt fat acid heat. Samin is chef-kok en culinair journalist. Na een etentje bij het beroemde restaurant Chez Panisse van Alice Waters in Californië wilde ze maar één ding: er in de keuken staan.

Salt fat acid heat gaat over een simpel, maar revolutionair idee: als je het gebruik van de elementen zout, zuur, vet en hitte onder de knie hebt, kun je élk gerecht heerlijk bereiden. Het is maar goed dat we alle tijd hebben want vanaf het eerste tot het laatste moment zit je aan de buis gekluisterd.

Bron: Neftlix. Beeld: iStock

Netflix